blogbejegyzés:

A december fontosabb üzenetei

A novemberi üzenetnél olvashattál arról, hogy mit jelent és miért fontos, hogy rálépj a Szeretet útjára. Ezt az elmúlt hetekben már meg is tapasztalhattad. Döntéshelyzetekbe kerülhettél, ahol meghoztad döntéseidet. (Ha erről az írásról lemaradtál, ajánlom figyelmedbe, mert erre a hónapra is hasznos tanításokat tartalmaz. Ide kattintva elolvashatod.)

Most, decemberben ez a folyamat eléri a csúcspontját. Eddigi és jelenlegi döntéseidtől függően most megláthatod és megértheted jobban, mit is jelent tudatos teremtőként jelen lenni a világban.

(A tudatosságról, a tudatalattiról, a mintákról, a döntéshozásról, az önismereti útról írtam ebben a cikkben is.)

Nem akarlak áltatni, ez nem egy könnyű út.

…Legalábbis eleinte nem az.

Egyszerű elmondani, hogy mit kell tenned az utad során, mert csak le kell vágni magadról mindent, ami nem hozzád tartozik és így megláthatod, ki vagy és mire vágysz valójában. Ez a gondolat belefér egy mondatba, de gyakorlatba ültetését az egó megnehezítheti.

Teljesen végigcsinálni pedig talán nem is lehet. Mert mindig van mélyebben, mindig van tisztább, teljesebb kép, amit meg lehet ismerni.

Mindig van tovább.

Ezért is állok úgy hozzá, hogy az önismeret nem csak egy ideiglenes valami. Nem akkor kell vele foglalkozni, ha éppen rosszul vagy, vagy ha éppen jól. Ez egy életforma, ami gyökereiben változtatja meg (leginkább) a gondolkodásmódodat és a hozzáállásodat önmagadhoz. Tehát változol te és ezáltal változik az egész világod is.

Ez az egész egy élethosszig tartó folyamat, aminek köszönhetően a benned lévő erőforrásokat egyre jobban a kezedbe veheted és tudatosan alkalmazhatod. Olyan erőforrásokra láthatsz rá az önismeret által, amikről korábban nem is vettél tudomást, vagy talán nem is gondoltad volna, hogy te képes vagy ilyen dolgokra. Így kiaknázhatod a benned rejlő valódi lehetőségeket.

Ezt jelenti az, hogy a saját utadon jársz és a saját életedet és az életfeladatodat éled.

A december mindig az év legmélyebb és legsötétebb hónapja.

A Nap ilyenkor (a hónap első harmadában) halad a Skorpió csillagképben, ami a radikális belső változtatások csillagképe. A skorpió talán az egyetlen állat, ami öngyilkos tud lenni. Képes arra, hogy saját fullánkjával véget vessen akár a saját életének is.

Ettől nem kell megrémülni, maga a csillagkép nem hordoz negatív üzenetet, sőt, az önismerettel foglalkozók világában igazi kincs ez. Hisz épp ezt az erőt használjuk minden egyes alkalommal, amikor egy régi mintát, egy negatív berögzült gondolatot kiírtunk tudatunkból, hogy helyére léphessen egy előrevivőbb és felemelőbb gondolat.

Ez a folyamat sokszor fájdalmas. De nem azért, mert a gondolataink mély kitisztítása és levágása fáj.

A nehezebb része a folyamatnak ezek felismerése.

Mert amíg nem ismered fel hátráltató gondolataidat, csak nehéz helyzeteket generálnak a számodra. És valójában ez fáj. Fáj a felelősségvállalás és a szembenézés, hogy igen, van bennem valamilyen negatív gondolat, amivel a saját fájdalmas helyzetemet teremtem meg.

Fáj szembenézni azzal, hogy csak te tehetsz róla és senki más. És ezért inkább szenvedsz, tűrsz. Addig, amíg már ez a fájdalom akkora lesz, hogy kisebb fájdalommal jár szembenézni, csak legyen már vége.

Amíg nem nézel szembe teremtő erőddel, addig …

…egyrészt kiszolgáltatottá válsz a tudatalatti programjaidnak, másrészt egyre nehezebb helyzeteket teremtesz öntudatlanul, ami így egyre jobban fáj.

De nem kell megvárni, hogy belehalj a fájdalomba. Csak tőled függ, mikor nézel velük szembe, mikor veszed észre és mikor vágod le önmagadról ezeket a hátráltató, berögzült tudatlanul teremtő gondolatokat.

Bármikor dönthetsz ez mellett, sőt lehet, hogy már csinálod is.

Akárhol is tartasz, most még pár hétig nagy támogatást kapsz ahhoz, hogy a jelenleg megmutatkozó visszahúzó mintádat is végleg rendbe rakd és átprogramozd magadban valami felemelőbbre, hogy aztán a téli napfordulókor megszülethessen benned is a fény.

Most, december kb első 3 hetében megyünk be önmagunk legmélyebb és legsötétebb zugaiba.

Így most nyílik igazán alkalom arra, hogy szembenézz vele, mi is rejtőzik benned. Megláthatod, mi mindentől kell megszabadulnod.

De ami fontos, nem csak negatív, nem csak fájdalmas dolgokra láthatsz rá önmagadban. Láthatod a benned lévő félelmet és ennek eredményeit, de ugyanúgy találkozhatsz a benned lévő hatalmas, mély és őszinte Szeretettel is.

December 1.-jén és 2.-án ér el a Nap az Antares csillaghoz.

Ez a Skorpió csillagkép Szíve és egyben a világ 4 tartó oszlopa közül az egyik. Így ez az egyik legerősebb és legfontosabb csillag és üzenet.

Ezekben a napokban ezzel az ősi és tiszta Szeretet erővel tudsz kapcsolódni. Ráérezhetsz, milyen is a valódi szeretet állapota. Illetve, ha van valami, ami gátol téged ennek megélésében, az is felszínre bukkanhat.

Gyakorlat:

Így érdemes megvizsgálni, hogy milyen érzéseid vannak/voltak ebben a két napban. Megélted a Szeretet bőségét vagy inkább a hiányt tapasztaltad meg? Vagy mindkettőt? Pontosan hol, mi által, minek köszönhetően, milyen életterületen tapasztaltad meg ezeket? Ezáltal ráláthatsz, hol van most olyan elakadásod, amivel mindenképpen a hónap folyamán érdemes foglalkoznod.

A Nap ezután tovább halad a Skorpió Fullánkja felé.

Így a következő hetek arra adnak neked alkalmat, hogy még az utolsó elakadásokat is észrevedd és levágd legalább egy életre magadról. Tehát itt az ideje a gyökeres változtatásnak!
(A gondolataidban és önmagadban, belül.)

Ebben támogat téged a 7.-i Újhold is, ami …

…ezt megfejeli még a megújulás, újjászületés, új elindulás üzenetével is. Így ezen a napon érdemes új döntéseket hoznod (vagy a régi döntéseidet megerősítened), hogy tovább léphess egy új úton, vagy feljebb lépj a következő szintre.

Gyakorlat:

Ekkor érdemes megnézned, hogy az elmúlt hetekben milyen problémáid, elakadásaid, felismeréseid voltak. Gondold át és írd össze, mi mindent tudatosítottál önmagadról. Majd ezeket mind engedd el, tépd össze, stb. és alkosd meg ezek helyett, mit szeretnél a jövődben.

Hozd meg új, építő döntéseidet. Írd le, mit akarsz ezek helyett. Ezeket pozitívan fogalmazd meg, jelen időben és ne használj a mondataidban tagadást, se fosztó képzőt.

Például: Úgy döntöttem, a párkapcsolatomban egyre több őszinte szeretetet élek meg.

Majd kezdj el ezekre a mondatokra figyelni, olvasd el őket mindennap a következő Újholdig. És kezdd el őket beültetni a gyakorlatba.

December 19 és 27 között egy igen érdekes időszak lesz.

A Jupiter is elér épp az Antares csillag mellé. Ez azért annyira különleges, mert kb. 17 éve nem járt itt. Tehát ez nem egy minden évben előforduló alkalom, így érdemes kihasználni.

A Jupiter a meditáció, bőség, tágulás, tudás, igazság és a Szeretet bölcsességének bolygója. Így általa jobban megérthetjük, megtapasztalhatjuk az Antares Szeretet erejében rejlő bölcsességeket, összefüggéseket, lehetőségeket. Jobban rátalálhatunk önmagunkban. Így érdemes ezekben a napokban befele figyelni és meditációkat csinálni.

Közelebb kerülhetünk a valódi Szeretet igazságaihoz.

Gyakorlat:

Egyszerű csendmeditáció bőven elég. Vagy akár meditatív állapotban összekapcsolódhatsz magával az Antares vörös csillaggal is. Csak hangolódj rá, engedd be, engedd meg, hogy kitöltsön a Szeretet. Ez az időszak önszeretet növelő gyakorlatoknak is nagyon kedvez. De ha megéled például a karácsonyi szeretetteljes pillanatokat, az is szuper.

Ebben a szeretettel teli állapotban van most 21.-én a Téli napforduló.

Így itt van a szeretet és a fény győzelmének a fordulópontja. (Amit egyébként karácsonykor ünneplünk is.)

A napfordulókor 3 napba telik, míg maga a fordulat elkezd látszódni a fizikai világban. 3 nap szükséges ahhoz, hogy valóban észrevehetően elkezdjenek rövidülni az éjszakák és bővülni a nappalok. Addig olyan, mintha megállt volna minden, nincs változás. Ezért van az, hogy csak 24.-én kezdünk bele ünneplésünkbe, a fény győzelmének ünneplésébe a fizikai világban. Addig önmagunkban, belül ünneplünk és tápláljuk az éppen születő megváltó csodát.

Tehát ekkor végre győz a fény és elindulhatunk felfelé a mélységből. Valószínűleg itt már enyhülnek kissé a mélység okozta fura érzetek, feszültségek, belső konfliktusok is.

A lent szerzett kincseinkkel végre elindulhatunk felfelé.

Továbbá itt, ebben a pontban indul a következő, az utolsó asztrológiai negyedév. Tehát itt már elkezdünk az új év indítására készülni, tervezni, stb. Hogy aztán március 20-21.-én, a tavaszi napéjegyenlőséggel elindíthassuk az új ciklust.

Mivel a kezdetben benne van az egész, így az, hogy ezt a napot milyen hozzáállásban, beállítottságban töltöd, hatással van a következő negyedévedre.

Gyakorlat:

Ekkor érdemes valóban fényt gyújtanod Otthonodban és belül, önmagadban is érdemes pozitív, fényes, szeretettel és reménnyel teli gondolatokba és érzésekbe burkolózni. Előre visz az is, ha felidézed a következő negyedéved céljait és ezeket a víziókat pozitív érzésekkel töltöd fel.

Ezen a napon a Merkúr is elér az Antares csillaghoz, ami még több megértést és tisztánlátást hozhat számodra. Csak figyeld meg, mi történik, vedd észre a jeleket, az üzeneteket. Ekkor a belső gyermeked örömén és játékán, illetve beszélgetéseken keresztül tudsz leginkább kapcsolódni ehhez a minőséghez.

Így akkor bátran mond el szeretteidnek, hogy szereted őket.

Majd 22.-én teljesedik ki a Telihold.

Itt teljesedik ki a hónap üzenete.

Ez a Telihold a felismerések, igazságok, összefüggések megértéséről és gyakorlatba ültetéséről szól. Ekkor a megszülető fényt bele viheted a fizikai világodba. Bele teheted ezt a Szeretet erőt mindenbe, amihez csak hozzányúlsz. Feltölthetsz vele mindent, amit beengedsz, táplálsz vagy éppen kiárasztasz önmagadból. Itt megalkothatsz akár új, Szereteten alapuló célokat is.

A Nap ekkor a Nyilas csillagkép első csillagához, az Al Nasi-hoz ér. Ez a Nyílhegy csillag, ami a Tejút közepét célozza. Ez egyben a meditáció egyik jelképe is. Ami viszont még fontosabb, hogy ez a csillag mutat a belső Otthon felé. Tehát itt rátalálhatsz önmagadban képességekre, rálelhetsz dolgokra, hogy miben vagy jó, miben vagy otthon, milyen vágyaid vannak. Rálelhetsz magadban arra, hogy merre is szeretnél haladni.

Gyakorlat:

Rátalálhatsz a Szeretet útjára. Így ma csinálj elengedős gyakorlatokat, hogy tiszta és üres kehelyként tudd befogadni az irányt mutató üzeneteket.

Talán még emlékszel, hogy a tudatosság fontosságával kezdtem ezt az írást.

Az égen most végig velünk van a Kígyótartó csillagkép is. Ő egy úgynevezett beavató jelkép, aki a tudatosságodat segíti, erősíti. Így ez az időszak abban is támogat téged, hogy belső erődre rálelj és ezt kézben tartva, felelősséget vállalva teremtéseidért egyre tudatosabb teremtővé válj.

Ami, ha kicsit racionálisabban fogalmazok, azt jelenti: Azokat a célokat, amiket kitűzöl, tudatosan meg is tudd valósítani.

Mert úgy lehet igazán megjósolni a jövőt, hogy kitűzöd, mit el akarsz érni és aztán meg is valósítod.

Ezért a következőkben a célkitűzés fontosságával, gátjaival is fogunk foglalkozni, továbbá megnézzük azt is, hogyan tudsz gyomorgörcsök nélkül könnyedén és hatékonyan célt tervezni. Mert csak akkor válik a tudás valóban hatalommá a kezedben, ha gyakorlatba ülteted.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel ezt a cikket és iratkozz fel lentebb a hírlevelemre, hogy értesülj az új írásokról.

Hálás Szeretettel:
Hajabács Klára

Vége

Olvasnál még hasonlókat?

Ha még nem vagy feliratkozva a hírlevelemre, tedd meg most!

Miért? Mert ezekbe az e-mailekbe nem a máshol megszokott sablon tartalmak kerülnek.
Olyan dolgokat találsz bennük, amiket sem a blogon, sem más felületeken nem publikálok.
Nálam alap, hogy a feliratkozóim elsők között értesülnek minden újdonságról.
A spam-et elvből nem küldök, mivel én sem szeretem. Helyette időnként apró ajándékokat csempészek az e-mailekbe, ezért érdemes mindig végig olvasnod őket.

Ha ez így szimpi, csatlakozz ennek a mini űrlapnak a kitöltésével:

A feliratkozom gombra kattintással hozzájárulsz a megadott adataid biztonságos kezeléséhez az adatkezelési tájékoztatóban leírtak szerint.
ALKOSD MEG ÖNMAGAD

Sikeres feliratkozás!

Gratulálok és üdv a belső körben!

Az első e-mail perceken belül meg kell hogy érkezzen a megadott e-mail címedre. Kérlek olvasd át. Szükség esetén nézd meg a promóciók/spam és hasonló mappákat is.