blogbejegyzés:

Így függ össze a belső egyensúly és a belső gyermek

Így függ össze a belső egyensúly
és a belső gyermek

Avagy hogyan érd el a belső egyensúlyod a belső gyermeked rendezésével.

--- Ez egy haladó írás. Ha vannak részek, amelyek nem teljesen tiszták vagy érthetőek, kérdezz kommentben vagy e-mailben (mindkettőt megtalálod a cikk végén) ---

Mostanában kijönnek rajtad a gyermeki hisztik és legszívesebben követelőznél, csapkodnál, ordítanál, sírnál?

Vagy épp semmihez sincs kedved és ennek ellenére rengeteg a feladatod?

Esetleg minden dühít és már a legkisebb dolgok is teljesen kiborítanak?

Könnyen lehet, hogy mi, felnőttek is mostanában gyerek módjára viselkedünk és pont úgyis hisztizünk és dühöngünk, mint egy hároméves.

Ez is mutatja, hogy egónk bizony betárazott a gyermeki eszközeikből 2019-re.

2019 a Merkúr, a gyerek éve

Az, hogy 2019 a Merkúr éve, önmagában rengeteg dolgot jelent, de szimbolikájának legfontosabb része talán a gyermeki minőség. Így itt most erre hívnám fel leginkább a figyelmedet.

Mint minden minőségnek, ennek is van alacsony és magas szintje.

De még mielőtt ebbe belemennék, beszéljünk egy kicsit a nőről és a férfiról, a gyermek szüleiről.

A benned élő férfi és női minőség

Akár nő legyél, akár férfi, alapvetően mindkét minőség benned él. Így minden emberben, függetlenül a nemétől van egy női és egy férfi része.

E kettő erő egyensúlyba hozásával válhatsz teljes egésszé.

A férfi rész a…

céltudatos, lendületes, cselekvő, aktív, előretörő, motiváló, ötletelő, tervező, kiáradó, magvető, nemző, harcos, uralkodó, vezető, király. Tele van szenvedéllyel, lelkesedéssel és halad, árasztja ki magából a fényt, a szeretetet és életvezetőként vezeti önmagát.

A női rész a…

befogadó, tápláló, elengedő, gondoskodó, elvonuló, termékennyé tevő, művészi. Ő fogadja be a magot, az ötletet és ad neki életet, táplálja és szüli meg. Ő a létrehozó művész és a belső otthon melegének őrzője.

Ők egy érme két arca

Egyik sem jobb a másiknál, hanem ketten együttműködve alkotnak egy teljes egészet. Így amikor a két fél között belül feszültség van, kibillen a mérleg. Ilyenkor általában az egyik oldal túl sok teret kap a másik fél rovására, aki így el van nyomva. Ekkor kiesel a belső egyensúly állapotából.

Mindkét félre szükség van az élethez.

A két fél egyensúlya maga az élet

A valódi egyensúly soha nem egy mozdulatlan pont. Ez az egyensúly a mozgás és a változás egyensúlya, a behatolás és befogadás váltakozása.

Amikor e két rész egyesül belül, nem semmittevés van, sőt. Akkor van a legnagyobb alkotás és teremtés.

Gondolj csak bele, mi történik, ha a fizikai világban egyesül a két fél. Az is szüntelen mozgás, folyamatos változás addig, amíg meg nem történik a teremtés, a gyermek teremtése.

A gyermek nem a két fél összege, hanem egy harmadik egész

A szülőktől örökölt génekből végül egy teljesen új lény születik. Egy harmadik, tiszta és ártatlan emberi lény, aki még tisztaságának köszönhetően teljességben, kiegyensúlyozva létezik. A nő és férfi egységéből, de nem összegéből született. Ő sokkal több ennél, magasabb szinten áll.

Neki nem számít semmi (még a neme sem), csak a jelen pillanat élvezete, a felfedezés és a kalandozás, tapasztalás. Ő még teljességében bízik, szeret, hisz, figyel, jelen van és rettentően kreatív, játékos zseni. Nem létezik benne félelem, bizonytalanság, hazugság.

És mindenek fejében, pontosan jól tudja, hogy mit akar. És ennek hangot is ad, ha éppen erre van szükség.

Gyermeki mester, vagy mester gyermek?

Ártatlanságának köszönhetően ő a híd Isten (felettes én vagy hívd, ahogy számodra kényelmesebb) és ember között. Ő kapcsolattartó és egy tisztánlátó, őszinte mester.

Nem véletlen, hogy az idős, bölcs mesterek mind gyermekien viselkednek, játszanak és néha nem tűnnek épp komolynak és felelősség teljesnek. Pedig azok, csak azért tűnik számunkra abszurdnak, mert nekünk ismeretlen ez az erős hit és bizalom a mindenség felé. Ősbizalomban élnek, összehangban a természettel, mint a gyermekek.

Szokták is mondani, hogy a fejlődés lényege, hogy visszatalálj gyermeki lényed tisztaságához és meg tudd élni újra ezt az állapotot.

A benned élő gyermek kiteljesedése

Ha a benned élő férfi és női minőség teljes, akkor nem egy kört alkotnak. Inkább a két körből egy végtelen jel jön létre. Ez létrehozza a folyamatos váltakozást, áramlást, hullámzást és folyamatos együttműködést, csapatmunkát a két fél között. Ez az igazi egyensúly. Amikor kell, az egyik minőséget hívod elő, a másik pillanatba pedig a másikat. Így mivel együtt tudod működtetni a két oldalt, helyet adsz a benned élő gyermek kiteljesedésének is, mivel ő megkapja a méltó és szükséges környezetet ehhez.

Az ő segítségével vagy képes játszva, könnyedén, lendületesen, légiesen élni. Ráadásul közben a vágyaid után mész, 100% szeretetben, aminek következtében eltűnik életedből a félelem. Így megélheted mély kapcsolódásodat önmagaddal és az egész világgal, mivel látod és éled értékességedet, hisz pontosan jól látod, hogy ki vagy.

Az emberi agy is így van felépítve

Alapból még az emberi agyféltekék is ezt mutatják. A bal agyfélteke a férfi oldal, a jobb a női és akkor tudsz igazán kreatív zsenivé válni, ha képes vagy mindkettőt magas szinten működtetni. 

Azt mondtam a legelején, hogy ez a gyerek éve.
Ez akkor mit is jelent?

Ebben az évben többek között abban fogunk fejlődni, hogy hogyan lehet (és kell is) ezt a két oldalt összehangoltan, áramoltatva, játszva működtetni. Ráadásul mindkettőt magas szinten, tehát mindkét oldalt kiteljesítve, felemelve és nem elnyomva. (Erre már 2018-ban is kaptunk leckéket.)

Ez támogatja, hogy belső gyermeked, a benned élő kreatív játékos zseni is egyre feljebb emelkedjen. (Ahogy a szülők is nevelik a gyermeket.)

De ez még nem minden

A belső gyermekedről tudnod kell, hogy vannak igényei.

Folyamatosan szeretetre, figyelemre és játékra vágyik.

Így hiába működteted magas szinten a női-férfi oldalad, meg is kell adnod neki azt, amire vágyik: időt apával, időt anyával, végtelen szeretetet és lehetőséget a kreativitása működtetésére (játékra).

Mert amikor ezekből valamit nem kap meg, na akkor jön az egós gyermeki hiszti és más egyéb gyermeki eszközök, például a durcáskodás.

Szóval mit kell tenned?

1. Vedd kezedbe a vágyaid megvalósítását
Még ha gyakorlott önismereti utazó vagy, akkor is bizonyára előfordul, hogy egyes vágyaidról nem szeretnél tudomást venni. Ott van benned a vágyakozó gyermek, de nem vagy hajlandó tenni azért, hogy ezt a vágyat kielégítsd. (Tudom, fájdalmas és nehéz ilyet bevallani, de pontosan jól tudod, miről beszélek.)

Vagy mert nem hiszel magadban eléggé, vagy mert túl félelmetes, vagy éppen nincs rá időd (más dolgok sokkal fontosabbnak tűnnek). Hát nem csoda, hogy hisztizel, nem engeded meg magadnak még a vágyakozást sem.

Így, ha tapasztalod magadon a hisztit, nézz szembe azzal, hogy mire is vágysz igazából? Mit szeretnél?

És még mielőtt elkezdenéd a felelősséget hárítani valami külső dologra, főnökre, világra, országra, helyzetre, pénzre, időre, stb, jusson eszedbe, hogy TE VAGY A SAJÁT ÉLETEDÉRT A FELELŐS.

Jó szülőhöz méltón a te dolgod, hogy te mindent megkapj, amire szükséged van. (Nem a főnöködé, a párodé, vagy a szüleidé, vagy bárki másé.)

Vállalj önmagadért és a vágyaidért felelősséget, tűzd ki a célt, hozz döntést, és kezdj neki a megvalósításnak.

Csak így lehetsz egész.

2. Törekedj arra, hogy az életedet, a feladataidat gyermeki örömmel és játékossággal éld meg
Engedd magad játszani, bármit is csinálsz. (Légy bátran őrült kreatív zseni minden tevékenységedben.)
3. Rendezd belső gyermeked múltbéli sebeit
Ne cipeld tovább fájdalmaid.
4. Növeld önbizalmadat és önmagadba vetett hitedet
Hogy tudd, mindent megérdemelsz, értékes vagy úgy ahogy vagy és bármit meg tudsz valósítani.
5. Egyensúlyozd ki a benned élő férfit és nőt
Legyen egyensúlyban a kiáradás és befogadás, a kifelé fordulás a befelé fordulással, az aktív programok a passzív programokkal, az elkezdés-céltervezés lendülete a megvalósítással, stb.)
Ha még nem tetted, a képre kattinva iratkozz fel belső gyermek oktató sorozatomra, mert ott további segédleteket találsz ezzel a témával kapcsolatban.
Illetve gyere ingyenes Facebook csoportomba, ahol közösen, játszva, egymást támogatva tudunk utazni. Itt jelenleg - kéréseitek alapján - a nőiség témájával foglalkozunk
(a csoport megnyitásához klikk az ikonra)
És kövesd az Alkosd meg Önmagad Facebook oldalt is, hogy lásd a napi támogató gondolatokat
(a Facebook oldal megnyitásához klikk az ikonra)
Ha pedig bármilyen kérdésed, gondolatod van, bátran írd meg a csoportban, vagy írhatsz emailt a hello@alkosdmegonmagad.hu e-mail címre is. Ezekre mindig szívesen válaszolok.

Csodásan játékos utat kívánok!

Hálás Szeretettel,
Hajabács Klára

A gyakorlatba ültetett önismeret szakértője
Vége

Olvasnál még hasonlókat?

Ha még nem vagy feliratkozva a hírlevelemre, tedd meg most!

Miért? Mert ezekbe az e-mailekbe nem a máshol megszokott sablon tartalmak kerülnek.
Olyan dolgokat találsz bennük, amiket sem a blogon, sem más felületeken nem publikálok.
Nálam alap, hogy a feliratkozóim elsők között értesülnek minden újdonságról.
A spam-et elvből nem küldök, mivel én sem szeretem. Helyette időnként apró ajándékokat csempészek az e-mailekbe, ezért érdemes mindig végig olvasnod őket.

Ha ez így szimpi, csatlakozz ennek a mini űrlapnak a kitöltésével:

A feliratkozom gombra kattintással hozzájárulsz a megadott adataid biztonságos kezeléséhez az adatkezelési tájékoztatóban leírtak szerint.
ALKOSD MEG ÖNMAGAD

Sikeres feliratkozás!

Gratulálok és üdv a belső körben!

Az első e-mail perceken belül meg kell hogy érkezzen a megadott e-mail címedre. Kérlek olvasd át. Szükség esetén nézd meg a promóciók/spam és hasonló mappákat is.