blogbejegyzés:

Nap – Plútó trigon: fogadd el a saját erőd

A Nap 15.-én kerül emelő kapcsolatba a Plútóval. (Itt érződik még a Jupiterrel való emelő kapcsolata is és már a Szaturnusszal történő emelő kapcsolata is – erről lesz még szó a következő írásban.)

A Nap és a Plútó emelő kapcsolata igen izgalmas, mivel a Nap most éppen a Serleg csillagkép előtt áll. Készül belépni ide, de előtte még rá akar látni valamire.

A Plútó jelképezi benned lévő sorsfordító erőt, hatalmat, a képességet arra, hogy változtass a sorsodon, az életeden. Ezért ő a változás, a minőségi átalakulás égiteste. Viszont ahhoz, hogy egy ilyen gyökeres átalakulás megtörténhessen, szembe kell nézni a végletekkel, meg kell ismerni a fényes és az árnyékos, sötét oldalakat is. Mert csak ekkor kerül kezünkbe a teljes erőnk.

Az erő, a hatalom önmagában véve semleges, tehát se nem jó, se nem rossz. Ez csak erő, és attól válik valami emelővé, szárnyalóvá vagy épp lehúzóvá, gátlóvá, hogy ezt az erőt mire és hogyan használjuk fel. Vagy hogy át adjuk-e ezt a hatalmat valamilyen külső dolognak, tehát át adjuk-e sorsunk irányításának hatalmát más embernek/helyzetnek/tárgynak vagy sem.

Ez az erő ez miatt lehet félelmetes, sötét is, amíg nem látjuk, mi is az valójában és nem látjuk saját szerepünket, saját ráhatásunkat a helyzetben.

A Nap most ebben segít sokat.

A sötétben megbúvó félelmek, elnyomott szörnyek elvesztik a hatalmukat, ha fénnyel megvilágításba kerülnek. Mint ahogy egy sötét szoba is rögtön barátságosabbnak tűnik, ha felkapcsolod a villanyt.

A fény itt van, fel van kapcsolva most a villanyt. Most csak az a dolgod, hogy körbenézz és meglásd, hogy nincs is szörny az ágyad alatt. Az a dolgod, hogy felismerd, hogy bármikor fel tudod kapcsolni a villanyt és akkor eltűnik minden árnyék. Merd megnézni, mert ahogy szembe kerülsz vele és látod, már nincs hatalma feletted. Mert tudod, hogy mit csinálj vele.

A Nap a Szűz jegyben jár most és belépett már a Szűz csillagképbe is, a Szűz múltból ellépő lábánál van. Úgyhogy most le tudod buktatni a múltadban lévő „szörnyeket” (tehát olyan dolgokat, amikről azt hiszed hatalmasabbak nálad, amiktől félsz, amiknek átadtad sorsod irányítását, a saját erődet).

Buktasd le és a Nap – Szaturnusz kapcsolódással itt az ideje felelősséget vállalni érte, hogy a szörnyet te teremtetted. Vedd vissza erődet és hagyd hátra a múltat. A múltnak csak annyi hatalma van feletted, amennyit te engedsz neki. Amennyire te elhiszed, hogy függsz a múltadtól.

Tök mindegy milyen események történtek veled a múltban, milyen érzelmek vannak elnyomva tudatalattidban, vagy hogy milyen tapasztalások értek, milyen kudarcokat vallottál. Ha ezekre fogod, hogy most valami nem megy, vagy most félsz és ez miatt nem lépsz, hatalmat adsz nekik az életed felett. És egy időhurokban élsz, újra és újra ugyanazt teremtve és azt érzed, nincs ráhatásod. Pedig van! Csak nézz szembe azzal, hogy mi is van ott a sötétben, mert hidd el, egyáltalán nem az, amire most gondolsz! Nem az, amitől félsz!

Most van ehhez erőd, bőven. Könnyen, spontánul tud történni, csak engedd. Most a lehető legkönnyebb elfogadni a saját erődet, a saját hatalmadat. Vedd kézbe és kezdd el tudatosan alakítani az életedet.

A Nap a Hydra csillagkép felett jár, ami a tudatosított ösztönök, a mélység tudatosításának jelképe. Ezekben a napokban most sokkal könnyebb szembenézni és fénnyel megvilágítani, mi is lakozik benned a felszín alatt. Most megláthatod és megértheted, hogy nem egy vérengző fenevad vicsorog rád a bokorból, hanem egy cuki kiskutya csak azért félelmetes, mert nem látod mi is az.

Ez most azért is fontos, mert a Nap 16.-án már lép be a Serleg csillagképhez. Ami maga a nyitottság szimbóluma. Nyitottság a fény felé, az élet felé, az értékek felé, az igazságok felé, de ahhoz, hogy ez megtörténhessen, először fényt kell gyújtani a sötét oldalon is. Mert ez nélkül nincs igazi tudás, maximum elméleti információ halmaz van, ami soha nem alakul át tapasztalati bölcsességgé, ezért ott van a fejedben, de csak elveszel benne, mert alkalmazni nem tudod.

Ideje lépni. Jól tudod, hogy miben.

Csak úgy tudsz nyitott lenni a fényre, a „jóra”, ha nyitott vagy a sötétségre is. Ez a Serleg egyik üzenete. Csak úgy van teljesség, ha az összes oldalt egységbe tudod kovácsolni. De mivel a sötétség csak illúzió (a fény hiánya), így, ha te fáklyaként ragyogsz, megszűnik az ellentét és szépen lépésről lépésre eltűnik minden, ami félelmetes, mert te rendelkezel a saját életed feletti hatalommal.

Nos, te kinek a kezébe adod át jelenleg még mindig a sorsod irányítását?

Buktasd le magadban ezeket és kezdd el visszavenni a saját hatalmad. Kezdj el új döntéseket hozni, új cselekvéseket meglépni, nézz szembe, mi is van jelen most az életedben. Mennyire éled félelemből az életed? És mit gondolsz, ideje van már végre nyitni a szeretet felé, az élet felé, a saját szívbéli céljaid és a boldogságot adó életed felé?

Félelemmel, haraggal, felelősséget kívülre, vagy épp a múltra hárítva nem lehet szeretni. Se önmagad, se mást, se semmit. És amíg csak félni tudsz a mindentől, mégis hogyan tudnál olyan vágyakat bevallani magadnak, amik örömöt hoznak el a számodra? Látod, hogy valójában leginkább az örömtől, a szívbéli élettől félsz?

Szerintem csak az hasznos tudás, ami segít élni. Ami hozzám tesz, ami által többé válok emberként. Nem információk tömkelege, nem okoskodás, nem agyalás, nem technikák halmozása és nem 1000 teszt kitöltése és nem is képmutatás, hogy milyen ügyes vagyok.

A gyakorlatba nem ültethető tudás teljesen felesleges és csak a káoszt, a félelmet, a sötétséget emeli. A valódi tudás, ami alkalmazható, ami valóban változást hoz, ami értékes, az mindig fényt gyújt az emberben. És ezáltal lépésről lépésre egyre közelebb kerülhetünk saját valódi önmagunkhoz. És bár félünk szembenézni önmagunkkal, ez újra és újra bebizonyosodik, hogy valójában nem egy mostoha dolog, csak addig tűnik annak, amíg rá kell vennünk magunk az elindulásra, csak előtte.

Letéve a kardot, bátran szembenézni a félelmekkel és békét kötve a sötét oldallal lehet magasra szárnyalni. Az égi tudást nem adják ingyen, az ott van a mély sötétben, a barlang legmélyén, megannyi kalandon, kihíváson túl. Ez nem elméleti tudás, amit a könyvekből összeolvasgatsz, mert amíg ide nem mész le, nem érted, mit jelentenek valójában, hiába van beleírva a lényeg.

És ez nem azt jelenti, hogy szenvedni kell, sőt! Fütyülve, táncolva is járhatod az utad. A szenvedés nem egy erény és nem akkor kapod meg a megváltást, ha már megszenvedtél mindent amit kell. Ez hazugság. Te döntöd el, hogy az utadat szenvedve, vagy szenvedélyesen járod. De ígyis – úgyis haladni kell. A haladás visz el a célhoz, nem pedig a szenvedés, és a te hatalmadban áll azt mondani, hogy oké, abahagyom a szenvedést és inkább megélem az örömöt, a szenvedélyt, a szeretetet, az emelő érzéseket.

Csak úgy tudod a tudás iránti szomjadat valóban oltani, csak úgy tudsz a benned lévő legjobb jóval erős szövetséget kötni, ha mersz a saját utadon járni, a sötét és félelmetes részeken keresztül is. Vidd magaddal a fáklyádat és legyél őszinte önmagaddal, nagy önfegyelemmel a saját érzéseid és gondolataid felett. Az önfegyelem adja azt a képességet, hogy kézbe tudd fogni és tudatosan használni saját hatalmad. És szerencsére mindig csak annyi erő áll a rendelkezésünkre, amivel tudunk is bánni. Az pedig, hogy hogyan bánsz vele, a te döntésedtől, érzéseidtől, hozzáállásodtól, választásaidtól függ!

Minden, ami most az életedben van, legyen az bármilyen bagatel, pici, megszokott, vagy nagyobb dolog is, most erre akarnak rámutatni. Lehetőségeket adnak neked, hogy fényt deríts a lelkedben lévő titkokra és tudással töltekezz fel, hogy ezáltal is egyre több erőre tegyél szert és hatalomra a saját életed felett.

De ehhez kellően nyitottnak kell lenni mindenre.

Vedd kezedbe a sorsod és hagyd hátra végre a múltat és így könnyen ráláthatsz a magasabb igazságokra!

U.i.: Ha még nem tetted, regisztrálj ingyenesen az alábbi űrlapon és küldöm a doksit, ami megtanít, hogyan vedd ki ezekből az előrejelzésekből azt, ami konkrétan Téged érint.

U.i.2: A Nap ma a Szűz jegy 23.fokánál jár (óramutató járásával ellentétesen számolandó). Neked ez melyik életterületedre esik? Ebből jobban láthatod, miről is szól ez a helyzet most személyesen a te életedben. Töltsd le az útmutatót és nézd meg.

 

Vége

Olvasnál még hasonlókat?

Ha még nem vagy feliratkozva a hírlevelemre, tedd meg most!

Miért? Mert ezekbe az e-mailekbe nem a máshol megszokott sablon tartalmak kerülnek.
Olyan dolgokat találsz bennük, amiket sem a blogon, sem más felületeken nem publikálok.
Nálam alap, hogy a feliratkozóim elsők között értesülnek minden újdonságról.
A spam-et elvből nem küldök, mivel én sem szeretem. Helyette időnként apró ajándékokat csempészek az e-mailekbe, ezért érdemes mindig végig olvasnod őket.

Ha ez így szimpi, csatlakozz ennek a mini űrlapnak a kitöltésével:

A feliratkozom gombra kattintással hozzájárulsz a megadott adataid biztonságos kezeléséhez az adatkezelési tájékoztatóban leírtak szerint.
ALKOSD MEG ÖNMAGAD

Sikeres feliratkozás!

Gratulálok és üdv a belső körben!

Az első e-mail perceken belül meg kell hogy érkezzen a megadott e-mail címedre. Kérlek olvasd át. Szükség esetén nézd meg a promóciók/spam és hasonló mappákat is.