blogbejegyzés:

09.17 Újhold – Új életed bölcsebb rendje születik

A Nap-Hold együttállása, tehát az Újhold most a Szűz jegyben, Szűz csillagképben, a Serlegnél van. Ebből egyértelműen látszik, hogy elindul a belső munka, a belső alkímia által az új rend. Legalábbis ebben a holdhónapban belül ezt törekszünk elérni. Attól függően, hogy melyik életterületeden van most az Újhold, ott kezdődik ez az új holdciklus, tehát azon az életterületeden újulsz te meg és ott kell most elvégezned a belső új rended kialakítását.

(Ha még nem töltötted le az útmutatót, hogy ezt hogyan nézd meg, töltsd le a cikk alján és lásd még tisztábban, hogy mi a jelenlegi lépés az életedben.)

Ráadásul mivel az Újhold most együtt áll az MC-vel is, ezért mindez előre visz minket, vezet céljaink felé és segíti életfeladatunk megvalósítását. Az új rended alapján kell vezetned innentől kezdve a saját életed. Ez nélkül tapasztalhatsz akadályoztatást, hogy nem tudsz előre haladni.

A Nap a Serlegnél pedig nyitottságot ad, tudásszomjat, mélyre és magasra akarunk nyitni és onnan leszívni a tudást. Ez segíti a rendezést, de ha nem ülteted a kellő mértékben a gyakorlatba azonnal a tudást, tehát ha csak gyűjtöd az elméleteket, de nem kezded el azt használni még az apró pillanatokban is, akkor inkább a káoszt növeled vele.

Ahhoz, hogy valóban nyitott lehess, hogy be tudd fogadni azokat az információkat, inspirációkat, azokat a megéléseket, amiket most kell, üresnek kell lenned. Hiszen nem tölthetsz bele semmit egy teli serlegbe, igaz? Törekedj kiüresedni, végezz egy nagytakarítást belül, dobáld ki a múltbéli dolgaidat, ürítsd ki az elméd, hogy meglásd a jelenben az aktuális értékeket.

A Nap és a Plútó még mindig (és még több napig) emelő kapcsolatot alkot, erről írtam az előző blogbejegyzésben. Így ez egy sorsfordító Újhold, ami valóban változást, minőségi szintlépést képes hozni. A Plútó sok erőt ad neked a jelenlegi lépésedhez. Lépd meg, lásd meg azt az újat, ami épp bontakozik ki és ha kell, rombold le a régit, ami még korlátoz benne.

A Nap – Szaturnusz kapcsolat mutatja (ami épp ezen a napon ér el a csúcsára), hogy ezt azonnal a gyakorlatba is kell ültetni, célirányosan, bármi is kezdődik, bármire is látsz rá. Így lesz ez teljes értékű emelkedés és kialakulhat új életed rendszere, ami egész évben ott dolgozott benned.

Ha vannak leírt céljaid, akkor azokat mindenképpen vedd elő ma és nézd meg, hogy hol tartasz bennük, mi készült el, mihez kapsz most segítséget. Ezek is segítik a tisztánlátást, egyrészt, hogy mibe fektesd ezt az erőt, másrészt pedig így jobban értheted, miért is történik az az életedben, ami.

Ebben a hónapban láthatod meg igazán, hogy az idén mi mindent vetettél. Most aratsz. És bármi történjen is itt, ha átgondolod március óta az évet, láthatod, mi vezetett idáig, minek az eredménye mindez. És ezt nagyon jó tisztán látni, ha tetszik az eredmény, akkor azért, hogy megerősítsd magad ez aláltal. Ha pedig nem tetszik az eredmény, akkor azért, hogy tudd, mit kell máshogy csinálni, hol van káosz, amit rendezni kell és hogy lásd, te vetetted ezeket a magokat és épp ezért te is tudsz változtatni a saját helyzeteden.

A Merkúr megvalósító kapcsolatban áll a Jupiterrel (szintén 17.-én a legerősebb), ami a Merkúrnál inkább a megértésre, megértetésre éleződik ki.

A Merkúr épp végig haladt a Holló csillagképben, így biztosan itt is ráláthattunk pár bölcsességre, titokra, még ha nem is értettük teljesen az összefüggéseket, a valódi jelentést. És itt a Holló végénél, a Jupiterrel kiélezett kapcsolat által válhatunk igazán birtokosaivá annak a tudásnak, hogy mindez, ami az utóbbi napokban bejött az életünkbe, azok az impulzusok, információk mit is jelentenek.

Megérthetjük az összefüggéseit, a rendszerét a jelenlegi helyzeteknek sokkal könnyebben. De ebbe tudatosan kell energiát fektetni, például kicsit elvonulni és összegezni, átnézni mik történtek, ha kell akár segítséget kérni az értelmezésében. Mert a tiszta, bölcs elme az, ami a leginkább átlátja ezt a rendszert. És ha még te nem tudsz teljesen tisztán látni, kérj külső segítséget hozzá.

Ha találunk az elménkben valami kidobandó dolgot, valami rendezni-tisztítani valót, akkor abban a Vénusz szívesen segít nekünk most, és ott a Rák elengedő lábánál, az Acubens (Olló) csillagnál támogatva tiszta elménket levágja (tudatalattinkból, mélyen belülről) ami már hátráltat minket. Ezáltal a Vénusz segít abban is, hogy még felbukkanjon az, amivel szembe kell néznünk, de még nem tettük meg.

A Vénusz ezeket most leginkább a testi megéléseink, a nőiesség, a művészet, az emberi kapcsolataink által mutatja meg.

A Vénusz megvalósító kapcsolatban áll az Uránusszal, így az itt történő elengedésekkel megvalósít számunkra egy tágabb világképet, amivel egy szabadabb világot tudunk szeretetünkkel táplálva teremteni. (Uránusz az 5. területen, az alkotásaink területén van.) Ezáltal új, teremtő eszmék léphetnek be életünkbe, amivel megreformálhatjuk életünk alkotását.

Ami még mindig itt van, és még itt is lesz, az a Jupiter-Plútó-Szaturnusz és a Mars közötti dekád kapcsolat. Így akaratunk bár most már kicsit meg van kérdőjelezve, jöhetnek be kételyek, bizonytalanságok, hogy valóban azt akarjuk-e, továbbra is fontos tényező a szuper új cikluskezdetünk megvalósulásában és leckéink anyagba formálásában. Gondoljuk át bátran, hogy mi mindent akartunk eddig és hogy valóban ezt akarjuk továbbra is, vagy hogy miben akarunk változást, fejlődést, hogyan van jobban összhangban szívünk vágyával.

A tér tengelye a jegyeket tekintve most a tudásról szól. A földi, hétköznapibb tudás és kommunikáció irányából megyünk a mélyebb tudás, mélyebb megértés felé. A külvilágunk táplálásától a belső transzmutációig. Szóval érdemes kintről átvinni a figyelmünket a bentre, belül figyelni jobban, hogy mi történik, mert ott kapunk mélyebb megértést.

Az idő tengelyét nézve a Kos elindulásából, ami mögött ott a Halak befejezése, felemelése haladunk a Mérleg jegy egyensúlya és harmóniája felé, amit hátulról pedig a Szűz rendje.

Ebből is látszik, hogy az egész energiát maga a Nap-Hold együtt állás viszi felfele, előre. Ennek az új rendnek a megvalósítása a cél kívül és belül is, na meg persze az életvezetésünk új rendje is ez. És ez egyben egy új egyensúly, egy új harmónia. Itt arra kell figyelni, hogy a harmónia az nem egy fix pont, mert mivel az élet változik, így akkor kerülhetsz igazi harmóniába és egyensúlyba, ha magával a változással kerülsz egyensúlyba, tehát ha együtt tudsz mozogni az élet hullámaival. Ez adja azt a harmóniát, amit keresel.

A harmadik tengelyt nézve a legmélyebb ponton a Daru csillagkép van és a vezér csillagkép most újra a Nagymedve.

A Daru a vágyaink beteljesülését jelképezi, de a daru sokat szokott mókázni, játszani is és maga a szépség és kecsesség megtestesülése is. Vedd észre a szépséget, mókázz, érezd magad szabadnak, mintha már beteljesültek volna a vágyaid. Mert ez hozzásegít téged nagyban ahhoz, hogy így is legyen. Csinálj olyan dolgokat, amiket szeretsz, amikben örömödet leled és megtudod élni bennük a szabad alkotást, művészetet. És miközben élvezed az életed, alakul ki belül erősen az új rend, hogy mik új életed új szabályai és rendszere és egyre nagyobb hatalmad van így a saját életed felett.

Erre a ciklusra a mantránk: „Úgy döntöttem, az új bölcsebb rendemben vagyok, rendben vagyok.”

U.i.: Ha még nem tetted, regisztrálj ingyenesen az alábbi űrlapon és küldöm a doksit, ami megtanít, hogyan vedd ki ezekből az előrejelzésekből azt, ami konkrétan Téged érint.

U.i.2: A Nap ma a Szűz jegy 25.fokánál jár (óramutató járásával ellentétesen számolandó). Neked ez melyik életterületedre esik? Ebből jobban láthatod, miről is szól ez a helyzet most személyesen a te életedben. Töltsd le az útmutatót és nézd meg.

Vége

Olvasnál még hasonlókat?

Ha még nem vagy feliratkozva a hírlevelemre, tedd meg most!

Miért? Mert ezekbe az e-mailekbe nem a máshol megszokott sablon tartalmak kerülnek.
Olyan dolgokat találsz bennük, amiket sem a blogon, sem más felületeken nem publikálok.
Nálam alap, hogy a feliratkozóim elsők között értesülnek minden újdonságról.
A spam-et elvből nem küldök, mivel én sem szeretem. Helyette időnként apró ajándékokat csempészek az e-mailekbe, ezért érdemes mindig végig olvasnod őket.

Ha ez így szimpi, csatlakozz ennek a mini űrlapnak a kitöltésével:

A feliratkozom gombra kattintással hozzájárulsz a megadott adataid biztonságos kezeléséhez az adatkezelési tájékoztatóban leírtak szerint.
ALKOSD MEG ÖNMAGAD

Sikeres feliratkozás!

Gratulálok és üdv a belső körben!

Az első e-mail perceken belül meg kell hogy érkezzen a megadott e-mail címedre. Kérlek olvasd át. Szükség esetén nézd meg a promóciók/spam és hasonló mappákat is.