Szia!
Hajabács Klára
vagyok,
A gyakorlatba ültetett önismeret szakértője
Az én küldetésem, hogy minél több embernek segítsek abban, hogy azt a szenvedélyes, boldog, felszabadult, bőséges, szeretettel teli életet éljék, amire valójában vágynak.
Szia!

Az én történetem

Már lassan 15 éve foglalkozom a saját önismeretemmel, még mondhatni a gyerekkoromban kezdtem. Ez alatt az idő alatt a szenvedélyemmé vált és el sem tudnám képzelni az életem nélküle. Vagy pontosabban el tudom, de nem tetszik, amit látok, így nem teszem. Inkább visszatérek az általam már megalkotott valóságomba.

 

Ez alatt a 15 év alatt rengeteg plusz kört futottam. Bár gyerekkori vágyam volt az, hogy embereket segítsem a fejlődésükben (akkor még úgy fogalmaztam meg, hogy “pszichológus akarok lenni”), mégis először egy másik, akkor kézenfekvőbb utat választottam. Informatikus lettem és az önismeret a saját megismerésemre összpontosult.

Végig kerestem magam.

Ki vagyok? Miért vagyok itt? Mi az életfeladatom? Éreztem, hogy bár tetszett ez az egész informatikus lét, mégis valami hiányzott. Nem töltött el olyan szenvedéllyel. Nem úgy pattantam ki minden reggel az ágyból, hogy “most megváltom a világot”. A napjaim egyre szürkébbek, egyhangúbbak lettek. Az életerőm egyre csak csökkent. A munka egyre idegőrlőbbé és mégis unalmasabbá vált.

Elérkeztem oda, hogy 25 éves koromra kiégtem.

Amikor azt kérdezték tőlem, hol képzelem el magam 5 vagy 10 év múlva?

 

Nem tudtam erre felelni. Nem voltak céljaim, nem volt motivációm. A szakma nem lelkesített, így éreztem, hogy szükségem lenne egy váltásra, valami újra.

 

De mire? Rengeteg önismereti, spirituális, pszichológiai könyvet elolvastam, de egyikben sem találtam választ. Itt volt az a pont, amikor rátaláltam mesteremre és ő bevezetett engem az önismeret valódi rejtelmeibe.

Ő úgy hívja: “Valódi Önismeret”

És tényleg.

 

Ezzel a szemléletmóddal, ezzel a módszertannal aztán röpke két év tevékeny és valódi önismereti munkám alatt elértem oda, hogy most már a saját életemet élem. Azt az életet, amire már gyerekkoromban is vágytam, csak akkor még nem tudtam elképzelni, nem tudtam megfogalmazni és ami a legfontosabb: nem mertem bevallani magamnak.

 

Most már tisztán látom, hogy ez előtt az életem nagy része másolás volt. Megfelelési kényszereken és félelmeken alapult. Nem csoda, hogy rosszul éreztem magam.

Most már a félelem helyett a szeretetre építkezek.

Az egyik lényegi titok még, amit nagyon jól megtanultam:

Nem keresni kell, hanem megalkotni önmagunkat.

Ahhoz pedig, hogy lássuk, kivé akarunk válni, először le kell pakolni a múltban ránk rakódott mintákat, gondolatokat. Szembe kell nézni magunkkal, ami nem mindig könnyű és egyedül nem is megy.

Miért nem megy egyedül?

Mindenkinek szüksége van egy olyan objektív, külső személyre, aki ha épp nem látunk tisztán, akkor kérdésekkel elvezet a saját válaszunkhoz. Biztos te is tapasztaltad már, hogy amikor érzelmileg nagyon benne vagy egy szituációban, egy problémában, akkor egyáltalán nem látod a kiutat, se a probléma okát. Igazából semmit sem látunk ilyenkor, csak a problémát.

Minden probléma valódi oka, az önismereti hiányosság.

Ezért arra tettem fel az életemet, hogy segítsek neked az önismereted tágításában. Segítsek megalkotni azt az embert, akivé válni szeretnél, hogy azt az életet éld, amire valójában vágysz. A Te életedet!

Úgy hiszem, hogy ha mindenki azt az életet éli, amit tényleg szeret, akkor egy csodásabb világot tudunk alkotni, együtt.

 

Erre épül ez az oldal.

 

Hajrá!

 

Alkosd meg Önmagad!