blogbejegyzés:

Októberi újhold

Az Újhold magyar idő szerint pontosan 21:31-kor esedékes. Ezért, ha teheted, ebben a +-5 percben szentelj egy kis időt az Újholddal való kapcsolódásnak. 

Mint mindig, most is, a kezdetben benne van az egész, így az Újhold üzeneteit a Teliholdig erősen érezhetők, majd utána már engedjük el a megvalósult dolgokat, hogy megint helyet teremtsünk általa a következő újnak. Ezért az október 31.-i Teliholdra fognak kiteljesedni azok a belső folyamatok, amiket most indítasz be.

A tér tengelye most a Baktól halad a Rák jegy felé, az idő tengelye pedig a Szűztől a Halak felé. Így a jegyek szempontjából a kint történő célirányos cselekvés hatására jobban tudatosíthatjuk szívünk szavát. A belső rendből pedig haladhatunk a mélyebb kapcsolódás és egység felé.

Ha most döntést kell hoznod a külvilágban, azt a szíved szerint hozd, az alapján lépdelj előre, mert az visz közelebb a küldetésedhez, még ha nagyobb bátorság kell hozzá és „veszélyesebb”, akkor is.

A külvilágnál még a Nyilas csillagkép és a Kígyó Farka van jelen. Így most ideje megtudni az igazságot azokról a rejtett ösztöni erőinkről, amikről eddig nem tudtunk. Így most ezekre láthatunk rá jobban. Ezek az igazságok gyakran elakadások, problémák formájában jönnek, hogy jobban megismerhessük az árnyékos oldalt is, a maga erejével együtt, hogy ezt felismerve, már rendelkezhessünk felettük. Így válunk egyre tudatosabbá, egyre teljesebbé.

A szemközti Ikrek csillagkép segítségével tudatosan együtt kell tudnunk működtetni ezeket az ellentétes részeinket, vágyainkat, saját polaritásainkat, hogy az Egyszarvú segítségével egységben, szeretetben tudjunk lenni. Ez is a Tejút része, itt van vége a Nimród csillagképnek. Az Ikrek is egy fény kapu, ami segít nekünk lehozni a Fény üzeneteit, hogy aztán a Rákkal anyaggá formálhassuk azt.

Mivel rengeteg szembenállás is van most, ezért kifejezetten erősen jelennek meg az ellentétek. Sok mindenben érezhetjük, hogy választanunk kell, illetve érezhetjük azt is, hogy egy dolog egyszerre nagyon tetszik meg nagyon nem. Ezáltal rengeteg ilyen ellentétes érzés/gondolat/helyzet alakulhat ki most.

Ezekkel az a dolgunk, hogy az egység összehozó, szeretettel feltöltő tekintetén keresztül rájuk pillantsunk és meglássuk, hogyan is tudjuk őket összefésülni. Vagy megérezhetjük általuk, hogy mi is tölti el valójában szeretettel a szívünket, mert lehet, egy harmadik opció lesz a tökéletes választás. Épp ezért ne féljünk most egyáltalán a szélsőségektől, mert most minden információt hordoz a számunkra, amivel jobban megérthetjük kik is vagyunk és mire is vágyunk valójában.

Az idő tengelyénél a múlt, az alap az Oroszlán csillagképben van, és itt van a Szextáns is, ami a korábban megkapott útmutatásokra mutat. Így az előző időszakban kapott felismeréseinkre, amik szinkronban vannak a szeretettel, saját bátor önfelvállalásunkkal és önazonosságunkkal, tudunk építkezni.

A jövőnél most is a Vízöntő foglal helyet, de itt nem a Jövő Vize hangsúlyos, hanem maga a Vízöntő, az Ember része. Ez az alak az, aki tudatos a múlt és a jövő felé is, aki jól mozog az időben, és tudatosan törekszik felszabadítani önmagát. Ez a jelen szimbóluma. Így előre a jelen pillanatainak tudatos megélésével jutunk. Tehát ne foglalkozz azzal, hogy mi minden lehet a jövőben, se azzal, hogy mi minden volt a múltban. Csak éld meg azt, ami most történik, mert az itt és most történő dolgok mutatják, hogy merre kell menned, hogy elérd a szívbéli céljaidat.

A harmadik tengelynél a Nadir, az ég legmélyebb pontja most a Vitorlában, a Zenit, az ég legmagasabb pontja pedig a Gyíkban van. Ideje vitorlát bontani és száguldani az ég vizein, a Gyík fénnyel teli kreatív és zseniális üzenetei által felfelé.

A Nap-Hold együtt állás most a Spica csillagnál van, az 5. életterületen. Így saját életünk kreatív teremtésében, saját kiáradásunkban, a szerelem és öröm gyakorlati megélésében, cselekvésünkben, alkotásainkban, kockázatvállalásunkban, bátor önfelvállalásunkban tudunk az eredmények szüretelése által megújulni. 

Ez az Újhold abban is segít az életünk teremtésének új körével, hogy jobban felszabadíthatjuk a bennünk lévő erőt és megvalósíthatjuk mélyen magunkban az érzelmi biztonság megalapozását, a mély titkos tudás bölcsességeinek feltárását és tudatalattink radikális átalakítását. És ennek természetesen, mint mostanában mindig, a gyakorlati életben is meg kell jelennie. Szóval amit felfedezünk, eldöntünk, meglátunk, azt azonnal alkalmazni, kiárasztani is kell, céltudatosan haladva előre.

A Plútó és a Merkúr tisztánlátásunkban, gondolkodásunkban nagyon meg akar éreztetni velünk valamilyen változást, egy mélységet, amit felfedezve sokat tudunk nyerni. Mivel a Merkúr itt már retrográd, ezért itt ráérezhetünk jobban saját nézőpontunk bizonytalan pontjainak mély gyökereire is, illetve saját, hozott, régebbi tudásunk mélységeire is.

Ami szintén már az Újholdkor is bőven érezhető, az a Vénusz és Neptunusz között lévő szembenállás. Ennek köszönhetően emberi kapcsolatainkba, művészetünkbe, egyensúlyunkba kapcsolódhat be a mélység, a mélylélek. Így a női oldalban lévő rend, béke egy csodás mélységet, mély egységet tud hozni, ami, ha kiteljesedik, ilyen túl szép, hogy igaz legyen érzést is kelthet. Szóval, ha sikerül művészünk rendjét megélni és mélyen kapcsolódni általa, akkor csodákban lehet részünk, amik előre visznek a céljaink felé.

Vége

Olvasnál még hasonlókat?

Ha még nem vagy feliratkozva a hírlevelemre, tedd meg most!

Miért? Mert ezekbe az e-mailekbe nem a máshol megszokott sablon tartalmak kerülnek.
Olyan dolgokat találsz bennük, amiket sem a blogon, sem más felületeken nem publikálok.
Nálam alap, hogy a feliratkozóim elsők között értesülnek minden újdonságról.
A spam-et elvből nem küldök, mivel én sem szeretem. Helyette időnként apró ajándékokat csempészek az e-mailekbe, ezért érdemes mindig végig olvasnod őket.

Ha ez így szimpi, csatlakozz ennek a mini űrlapnak a kitöltésével:

A feliratkozom gombra kattintással hozzájárulsz a megadott adataid biztonságos kezeléséhez az adatkezelési tájékoztatóban leírtak szerint.
ALKOSD MEG ÖNMAGAD

Sikeres feliratkozás!

Gratulálok és üdv a belső körben!

Az első e-mail perceken belül meg kell hogy érkezzen a megadott e-mail címedre. Kérlek olvasd át. Szükség esetén nézd meg a promóciók/spam és hasonló mappákat is.