blogbejegyzés:

Tanuld meg HELYESEN értelmezni az előrejelzéseket!

+ Ismerkedj meg a személyes éves ciklusoddal!

Biztos voltál már úgy, hogy elolvastál 1-1 asztrológiai/asztrozófiai előrejelzést és úgy találtad, ez a te életedben nemigazán úgy van. Tapasztalhattad, hogy te nem pontosan azt, vagy egyáltalán nem úgy éled meg, mint ahogy leírták. Néha meg tényleg mintha neked írták volna személyesen, mert teljesen illik az életedre.

Emlékszem, régebben én is éreztem azt egy-egy ilyen olvasásakor, hogy hát ez bizony nálam nem így van. És olyankor azt éreztem, biztos valamit nem jól csinálok, vagy nem veszek észre valami fontosat.

Például amikor azt írja valaki, hogy az adott napokon sok felismerés, ötlet jön. Én meg figyelek, várom és nem történik semmi, nem jönnek felismerések.

Vagy volt olyan is, hogy azt írták valamilyen időszakról, hogy nehéz, sorsfordító, transzmutáló hatású és ez fájdalmas, nehéz én meg teljesen jól voltam és minden sínen volt.

Vagy megesett már ennek az ellentettje is, hogy azt olvastam előrejelzésekben, hogy ez egy könnyebb, szerencsésebb, pihenősebb időszak én meg éppen akkor „majd’ meghaltam”.

Ilyen helyzetekben joggal érzi azt az ember, hogy valamit nem jól csinál, nincs szinkronban az eseményekkel, nem a megfelelő időben történnek a dolgok (vagy éppen, hogy az előrejelzés írója nem teljesen jól végzi a dolgát).

Téged is érdekel, hogy ez mitől függ? Persze, hogy igen, hiszen tudom, hogy ki akarod venni az aktuális energiákból mindig a legtöbbet, hiszen fontos számodra életed egyre boldogabbá tétele.

Az, hogy egy-egy eseményt hogyan élsz meg (hogy igaz lesz-e végül rád az, ami az előrejelzésben le van írva) az több mindentől függ:

 1. Függ a te figyelmedtől, hozzáállásodtól. Mert ahol a figyelem, ott az energia.

Ez már bizonyított tény, hiszen a kvantum fizikában a kétrés kísérlettel bizonyították, hogy kvantum szinten valószínűségek léteznek csak (semmi sem fix). És az, hogyha ezt méred, tehát ha megfigyeled ezt az eseményt már befolyásolja a kísérlet eredményt.

Épp ezért fontos számunkra is, hogy ezt alkalmazzuk és tudatosan irányítva figyelmünket arra figyeljünk, ami minket előre visz (bőségre, célokra, lehetőségekre, stb). Mert ezáltal sokkal nagyobb valószínűséggel jelennek meg az életedben is ezek.

Épp ezért nem mindegy, hogy milyen előrejelzést olvasol. Olyat, ahol a negatívumokat, problémákat, szenvedést emelik ki, vagy olyanokat, ahol a lehetőségeket, fejlődést, pozitívumokat, persze ezt sem ilyen hurráoptimista módon. (És hát nem mindegy, hogy ezek közül melyik oldal fog megvalósulni a te életedben, a pozitívabb, vagy a negatívabb, nehezebb kimenetel.)

Illetve, hogy ez észrevehetővé válik-e az életedben, az függ attól, hogy te ezt a fajta „megfigyelői álláspontot” fenn tudod-e tartani vagy nem. (Ugyanis rengetegféleképpen megvalósulhat ugyanaz az energia az életedben.) Ez azt jelenti, hogy észre veszed-e az előrejelzés és az életedben történő események összefüggéseit, kapcsolatát.

De, ha elolvasod az előrejelzést, de olyan kétkedve, hitetlenkedve, hogy ahh ez úgysem igaz, vagy „rám úgysem így hat”, akkor ez is már rögtön befolyásolja az eredményt. Vagy az is befolyásolja, hogy hogyan gondolkodsz róla, pozitív dolgokat vársz, azokban hiszel, vagy azt hiszed nálad alapból a negatívak teljesülnek csak. Vagy épp túl akarod, rágörcsölsz vagy engeded, hogy megtörténjen, aminek meg kell történnie.

(A megfigyelő hozzáállásának, szándékának mindig óriási ereje van, hidd el!)

Szóval nagyon – nagyon függ attól, hogy te hogyan állsz hozzá! És mit gondolsz egyáltalán ezekről az előrejelzésekről.

(A szituációk ígyis – úgyis megtörténnek szinkronban az energiákkal. De a hited, a figyelmed befolyásolja, hogy hogyan, illetve, hogy ez érthetővé válik-e a számodra. Vagy csak úgy tudatlanul sodródsz az árral és végig szenveded az egészet, ami által kihagyod a kiváló lehetőségeket.)

 1. A figyelem még önmagában nem elég. Ezeket a lehetőségeket ki is kell használni.

Tehát sokszor, ha csak vársz (mondjuk egy-egy felismerésre vagy jó fordulatra) az nem történik meg. De ha már lépsz egyet ebbe az irányba, ha proaktívan veszel részt a saját életedben, és azt csinálod, amit éppen most csinálni kell, akkor viszont (mivel annak van itt az ideje) sokkal könnyebben és gyorsabban valósulnak meg az előrelépések.

Épp ezért roppant fontos az aktuális lehetőségek tudatosítása!

Ilyenkor van az, hogy nem feltétlen kell többet dolgoznod egy-egy sikerért, vagy eredményért (vagy amiről éppen az adott időszak szól), csak a megfelelő lépéseket kell megtenni. Szóval, ha valamiért hárítod az adott lépést és átmész várakozásba, vagy egós nyüzsgésből rengeteg mindent csinálsz csak pont az aktuális lépést nem, akkor nem történik semmi. Mert semmi sem „magától” történik, „csak úgy”, vagy mert a „csillagok úgy állnak”. Egyszerűen, mivel ezek belső energiák, kellesz hozzájuk te is, a te cselekvő jelenléted az életedben.

Egy jó előrejelzés épp ezért le is írja, hogy mit kell tenned, vagy éppen hogyan kell gondolkodnod, mire kell figyelned, hogy valóban kihasználd az adott lehetőségeket úgy, ahogy neked a legtöbbet adja.

 1. A trükkös pont: az előrejelzések általánosak, amik mindenki életében jelen vannak. DE! Mivel hatnak egymásra a személyes energiáiddal is, ezért mindenki életében más-más módon, más életterületen jelenik meg.

Épp ezért könnyen megtörténik olyan, hogy egy előrejelzésben le van írva, hogy ez például a kommunikáció időszaka. Erről mondjuk arra asszociálsz, hogy akkor sokat fogsz beszélgetni emberekkel. Na de, ha például ez az esemény neked a mély lelked területére esik, akkor az már egy teljesen más dolgot jelent: mély, és nagyon belső kommunikáció. És ehhez leginkább magány és csend kell.

Ha például ilyenkor nem figyelsz befelé, nem hallod meg, hogy milyen üzenetet küld neked a mély lelked és nem kommunikálsz magaddal, akkor könnyen bevonzhatsz olyan eseményeket, amik arra kényszerítenek rá téged, hogy megállj, hogy otthon legyél, pihenj és jusson időd magadra (például valami megbetegedést, torokgyulladást). És mivel nem úgy történtek a dolgok, mint ahogyan te azt gondoltad, hogy történni fog, könnyen lehet, hogy nem veszed észre az összefüggéseket, az események értelmét és ilyenkor csalódsz egy előrejelzésben, hogy nem is volt igaz. Pedig de, csak olyan formában, amire te nem számítottál.

Épp ezért nagyon hasznos, ha tisztában vagy azzal, hogy egy-egy égi szituáció a te életedben konkrétan melyik életterületedre esik, vagy hogy mi mindent mozgat meg benned. Erre valók a személyes előrejelzések. (Ilyet lehet nézni napra, hónapra, évre, stb. sok fajtája van.)

Így nézd meg, hogy most éppen hogyan hat rád a Nap (vagy készítsd el ezekkel a lépésekkel a saját éves ciklusodat és kerülj vele összhangba, hogy azzal foglalkozz, aminek éppen ideje van).

A Nap évről évre ugyanazt az utat járja végig a fizikai világban is és a te személyes képletedben is. Ez miatt az életedben van egy körforgás, ami évről évre megismétlődik és te pedig nem is tudsz róla (talán érzed, mert már feltűnt egy-egy ilyen ismétlődés).

Pedig az által, ha látod, ha tudod most minek van épp itt az ideje és hogy mi jön mondjuk a következő hónapban, akkor sokkal tervezhetőbbé válik az életed. Ilyenkor előre látható, hogy milyen alap témák fogják felütni a fejüket, milyen életterületen kell leginkább cselekedned és mi válik számodra akkor leginkább láthatóvá. Ezáltal tudod azt is, hogy mivel tudsz leginkább haladni.

A Nap éves útja a te személyes energiádban/képletedben azt is megmutatja, hogy milyen életterületeddel kell éppen foglalkoznod ahhoz, hogy a saját kiteljesedésed és önmegvalósításod cselekvő útján járj. Ezáltal ezzel az apró megfigyeléssel és ennek a ciklusnak a tudatosításával sokkal inkább önmagaddá tudsz válni, a középpontodban tudsz lenni és onnan árasztani ki a fényed (a figyelmed, a szándékod és a cselekvéseid által).

Ez a módszer röviden arról szól, hogy a Nap jelenlegi helyzetét rávetíted a te saját, személyes energiáidra, a képletedre és ezáltal egyértelműen látod, hogy egyedien rád milyen hatása van a Napnak.

Az általános előrejelzésekben olvashatsz olyanokat, hogy a Nap milyen jegyekben, milyen csillagképekben jár és ez mit jelent, milyen üzeneteket hordoz. Na, ezeket tudod te saját magadra szabni! Mert ezzel a módszerrel láthatod, hogy ez melyik életterületedre hat és ezáltal sokkal könnyebben tudod tudatosítani, hogy az adott energia hogyan jelent meg az életedben és ezáltal tudni fogod azt is, hogy mi rá a megoldás. Ezáltal sokkal tudatosabbá és könnyedebbé válik az életed.

A Nap 1 év alatt végig megy a 12 jegyen. Ezeket fogjuk iránymutatónak használni, mert úgy gondolom ezeket amúgy is ismered (vagy legalább hallottál már róluk).

A Nap nagyjából 30 nap alatt jár végig egy jegyet és minden jegy a kör 30 fokát foglalja el (12×30=360). Tehát a Nap 1 nap alatt 1 fokot halad a körön (a 12 jegyből álló zodiákus körön).

Mivel a valóságban ez picit torzul, ezért ez egy megközelítés, de nekünk ehhez a pici vizsgálathoz pontosan megfelelő most!

Vegyünk egy példát:

A Nap március 20.-a környékén a Kos jegy legelején, tehát a Kos 0 fokán kezdi az útját. Március 21.-én már a Kos 1 fokánál jár és így halad napról napra, fokról fokra, nagyjából 1 nap alatt 1 fokot. Ez által elér április 18.-ára a Kos jegy 29 fokára, tehát az utolsó fokra és 19.-én pedig már elkezdi a Bika jegyet, a Bika 0 fokán. És így halad végig a 12 jegyen. (Van olyan jegy, ahol picit lassabban halad, ezért az több napos, de kerekíts. Elég jelenleg a kerekített érték is.)

Itt egy felsorolás, hogy a Nap mikortól meddig melyik jegyben halad:

 

 • Kos (♈): március 20 – április 18
 • Bika (♉): április 19 – május 20
 • Ikrek (♊): május 20 – június 19
 • Rák (♋): június 20 – július 21
 • Oroszlán (♌): július 22 – augusztus 21
 • Szűz (♍): augusztus 22 – szeptember 21
 • Mérleg (♎): szeptember 22 – október 21
 • Skorpió (♏): október 22 – november 21
 • Nyilas (♐): november 22 – december 20
 • Bak (♑): december 21 – január 19
 • Vízöntő (♒): január 20 – február 18
 • Halak (♓): február 19 – március 19

 

Ebből már így könnyen ki tudod számolni, hogyha most 08.23.-a van, akkor kb hol jár a Nap a zodiákus jegyen: 08.22.-én kezdi a Szűz jegyet, szóval most a Szűz (♍) jegy 1 fokánál van körül-belül.

(Ha akarod látni, hogy melyik nap pontosan hol jár a Nap, akkor azt ilyen táblázatokból pontosan is ki tudod olvasni: https://www.astro.com/swisseph/ae/2000/ae_2020.pdf Itt minden nap a 0:00 órai állás van leírva.)

Eddig ez nem bonyolult, igaz?

Mivel a Nap minden évben így halad, ezért +- 1-2 nap pontossággal ez minden évben ugyanígy kiszámítható (vagy egyszer feljegyzed magadnak a lényegi pontokat és minden évben tudod utána ezt használni).

Az, hogy mit jelent, ha a Nap például a Szűz 1 fokánál jár és hogy milyen csillagképek vannak mögötte, azt az előrejelzések úgyis bőven kitárgyalják. Mivel ott azokat úgyis könnyedén láthatod, így irányítsuk át a figyelmünk arra, ami viszont nincs benne egyik előrejelzésben sem: Neked konkrétan ez milyen életterületen valósul meg!

Ezt is egy nagyon egyszerű módszerrel ki tudod deríteni:

1. lépés: Szükséged van erre a te személyes képletedre (nem szükséges feltétlenül asztrozófiai képlet, elég rá a horoszkóp ábrád is). Ha már csináltam neked valamilyen elemzést (akár „kicsit”, akár „nagyot”), akkor én biztosan adtam ilyen rajzolt vagy digitális képet neked, ezt vedd most elő. Vagy ha ez épp nincs kéznél, vagy nincs ilyen képleted, rajzoltasd meg gyorsan ezzel az online horoszkóp ábra készítővel: http://astrosky.hu/gallery/online-horoszkop

Itt csak annyi a dolgod, hogy beírod a pontos! <pár perces eltérés belefér> születési időpontodat és a születési helyedet, nyomj rá a gombra és voalá, már látod is a horoszkóp ábrádat.

Ez valahogy így fog kinézni:

Juhúúú, már a nehezén túl is vagy, innen jön a legizgibb rész!

2. lépés: Nézd meg, hogy a fentebb kiszámolt érték hova esik a te képletedben.

A jelen példa a Szűz () jegy 1 fok:

 • Először keresd meg a jegy ábráját () a külső körön. Ez a példa képletben itt bal, alul van.
 • Majd számold le a kijelölt 30 fokból az általad keresett fokot. (Itt az 1-et nem tart sokáig leszámolni, de egyébként is könnyen rááll a szemed, hidd el.) És már meg is van, hogy a példa személy életében 08.23.-án hol áll a Nap!

3. lépés: Nézd meg, hogy ez melyik életterületed.

Ez is egy nagyon könnyű lépés. Csak annyit kell tenned, hogy a belső körön leolvasod a számértéket. (Azok a körcikkek, mint ahogy „el van vágva a torta”). A jelen példában ez a 3. életterület.

Látod, ugye? Most már csak az kell, hogy olvasd el: mit jelent, ha a Nap a megnézett területeden tartózkodik.

Ezeket egy külön dokumentumban tudom neked elküldeni (benne lesznek az eddig olvasottak is), ami mindig kéznél lesz, ha kell. Ehhez töltsd ki ezt az apró űrlapot és már küldöm is. 

Ráadásul a doksiban további tippeket is kapsz, hogyan tudod az eddig olvasottakat felhasználni!

Vége

Olvasnál még hasonlókat?

Ha még nem vagy feliratkozva a hírlevelemre, tedd meg most!

Miért? Mert ezekbe az e-mailekbe nem a máshol megszokott sablon tartalmak kerülnek.
Olyan dolgokat találsz bennük, amiket sem a blogon, sem más felületeken nem publikálok.
Nálam alap, hogy a feliratkozóim elsők között értesülnek minden újdonságról.
A spam-et elvből nem küldök, mivel én sem szeretem. Helyette időnként apró ajándékokat csempészek az e-mailekbe, ezért érdemes mindig végig olvasnod őket.

Ha ez így szimpi, csatlakozz ennek a mini űrlapnak a kitöltésével:

A feliratkozom gombra kattintással hozzájárulsz a megadott adataid biztonságos kezeléséhez az adatkezelési tájékoztatóban leírtak szerint.
ALKOSD MEG ÖNMAGAD

Sikeres feliratkozás!

Gratulálok és üdv a belső körben!

Az első e-mail perceken belül meg kell hogy érkezzen a megadott e-mail címedre. Kérlek olvasd át. Szükség esetén nézd meg a promóciók/spam és hasonló mappákat is.