blogbejegyzés:

A nőiség (talán) legfontosabb ciklusa

Az már köztudott és sok helyen elfogadott, hogy a nőiségnek megvan a havi ciklusa (mind fizikailag, mint a Hold által szimbolikusan is az égre rajzolva). De tudtad, hogy van másmilyen női ciklusunk is? Ez a belső ciklus az egyik összetevője Vénusz és Nap táncának, mivel ez Vénusz, a Nő ciklikus fejlődésének, változásának, átalakulásának útja.

(Ez nem csak a nőkre igaz, hiszen a férfiakban is ott van belül Vénusz ereje, bennük is „van egy nő”, aki ugyanezen a folyamaton megy végig újra.)

A Vénusz ciklusa nagyjából 225 nap, ami alatt nőiségünk is megtesz egy kört, és ez által nem mindig ugyanazt az oldalát tudjuk nőiségünknek, művészetünknek sem megélni.

Most itt részletesen el tudod olvasni, hogy június 4-ig milyen lépcsőkön megy keresztül a nőiségünk és hogy mindez hogyan veszi ki a részét Vénusz és Nap életteremtő táncából.

(Írd be ezeket a dátumokat már most a naptáradba, mentsd le ezt a bejegyzést és hangolódj össze a nőiség egyik fontos belső ciklusával.)

Ahogy a Nap/Föld egyéni ciklusának is megvannak a maga fontos és hangsúlyos lépcső fokai (napéjegyenlőségek és napfordulók), úgy megvannak a Vénusznak is. Fogalmazhatnék kicsit szemléletesebben úgy is, hogy Vénusznak is megvannak a saját évszakjai.

A Vénusz bolygó, ahogy kering a saját pályáján, neki is megvannak a saját egyensúlyi pontjai, illetve megvan, hogy mikor éri el pályájának a csúcsát és mikor van a mélyben, a legalacsonyabb pontján. Ezek mind ugyanúgy ott vannak bennünk, a részünk ez a belső ciklikus hullámzás is, ugyanúgy, mint ahogy részeink kívül és belül a földi évszakok váltakozása is.

Ezért Vénusz energiájának is több arca, aspektusa van. Ugyanúgy van, hogy mélyebben, befele tekintőbben mutatkoznak meg az energiái és van, hogy igazi kiáradós, megélős. Illetve, van itt is, hogy teljesen egyensúlyban van a kifele és a befele, a fent és a lent.

Nézzük meg most részletesen, hogy milyen fejlődési útvonalon is megyünk végig Vénusz minőségeiben:

Augusztus 13 – Szeptember 1:

Augusztus 13.-án, amikor a Nap és a retrográd Vénusz együtt álltak, Vénusz a saját pályáján lefelé haladt a saját mélységei felé. Ezt, a legmélyebb pontját szeptember 1.-jén érte el.

Ebben az időszakban a belső vágyak, a szív vágyai felé irányította a figyelmünket. Befele figyelésre hívott, elmélyülésre saját vágyainkban, saját nőiségünkben és hogy elmélyüljünk testünk jelzéseiben, megéléseiben, érzékeléseiben. Itt a mélyben megmutatja, hogy mi van az életünkben (a Vénusz energiáit tekintve) sötétségben, rejtetten. Ezért itt akár művészi képességeket vagy saját nőiségünk, testünk, szexualitásunk, vágyaink, emberi kapcsolataink, intimitásunk, belső békénk és harmóniánk egy mélyebb aspektusát fedezhettük fel. Vagy ha itt vannak beakadások, változtatásra van szükségünk, új alapokra ahhoz, hogy kívül is megéljük a szívbéli vágyainkat, akkor ezek is ebben az időszakban jobban megmutatkoznak.

A szeptember elseje a nő, istennő, szerelem, szívbéli vágyak újjászületésének ünnepe. Itt, illetve a környező napokban a mélységben győzelmet arattunk és elindultunk felfelé.

Emlékezz vissza, hogy milyen belső megéléseid, érzéseid, gondolataid, ötleteid, döntéseid, testi tüneteid/érzeteid voltak, vagy milyen külső tükrök, tanítások, amik fordulatra késztettek. Mert ez a fordulat ott megtörtént, ha tudatosodott, ha nem. Valami ott belül elindult onnan a mélységből, hogy pár hónap múlva előbújjon és jobban láthatóvá, kézzelfoghatóvá, termékennyé és élettel telivé váljon.

Lehet valamilyen fordulat történt a szerelmi életedben, a testeddel kapcsolatban, a vágyaidat, pénzügyeid, szexualitásodat érintően. Az is lehet, hogy művészeted új szinten akar beindulni, ezért nagyobb vágyat éreztél arra, hogy alkoss, vagy valahogy máshogy akartad csinálni az életedet, mint eddig. Vagy úgy általában azzal kapcsolatban, hogy mit is akarsz megvalósulni az életedben és te kivé akarsz válni. Mély és fontos változások, fordulatok, döntések voltak ezek. Ha most még emlékszel ezekre, akkor mindenképpen jegyezd le, hogy a későbbiekben is emlékezz rájuk.

A Nap útjához képest: A Nap itt már elindult szintén lefelé, de még mindig ereje teljében van. Aratja az éves gyümölcsöket. Így ebben az időszakban a „Nap van felül”, a Vénusz pedig innen a mélyből támogatja közös teremtésüket és az élet megvalósítását. A szellem, a fény az anyagi, testi, érzelmi dolgok felett van. A nő az életet most a mélyből, a láthatatlanból táplálja és stabilizálja. A nő, a vénuszi energiák most az „alapelv”, ami stabilizál és a Nap, a fény, az uralkodó most a vezérlő, aki megvilágosítja az utat és közben aratja a gyümölcsöket és elkezd rendbe szedni.

  1. szeptember 1 – október 27:

A Vénusz itt a saját mélységében, sötétségében győzelmet aratott, újjászületett, felfényesedett a belső istennő, a spirituális-szakrális nő és elindul a felfelé, hogy elkezdjen megnyilvánulni. (Az évkörünk analógiájával élve, ez a téli időszakhoz hasonló.)

Itt elindul a mélyben egy fejlődés, felfényesedés. Elkezdenek megérkezni ehhez az információk, megértések. Elkezd kibontakozni az új mag képe bennünk, hogy lássuk, milyen életet akarunk kibontakoztatni. Ez a mélyben történő táplálás és előkészületek időszaka, hogy október 27.-én, a Vénusz egyensúlyi pontján („tavaszpontján”) kívül is látható változásokat hozzon. Itt kezd el látszódni majd a szeptember 1 környékén beindított új vénuszi energia új arca és mint egy szűz leány elkezd frissességével kibontakozni.

Ez az időszak ezáltal egyfajta belső építkezésről szól, ami megelőzi ezt a külső újjászületést. A meghozott döntéseink szerint elkezdünk cselekedni, megvalósítani. Adunk magunknak időt és kitartunk, leföldeljük az elvetett új magot. Tápláljuk szeretetünkkel. Ebből pedig következik egyfajta felszabadulás, tágulás és hogy mélyebben egységbe kerülhetünk a női energiákkal. Ez a két hónap tehát a női blokkok, korlátok felszabadítására, a test és érzések megtisztítására mindenképp nagyon jó és valamennyire kell is. A tested, a nőiséged, a vágyaid formálódnak és felszabadulnak, tágulnak. Nagyon jó időszak ez arra, hogy maradandó gyógyulásokat érjünk el a testünkkel kapcsolatban is. A szerelem és a vágyak is szabadabbá, kitágultabbá válhatnak, ami zseniális ötleteket hozhat a megvalósításhoz és művészetünkhöz is.

Mindez a női minőségek szabadságharca, megtisztulása is lehet. Illetve fontos itt a töltekezés is, hogy feltöltsük termékeny női lemerült aksijainkat. Ezért fontos a megfelelő tápláló étel, kellő pihenés,…

A Nap útjához képest: A Nap ebben az időintervallumban szeptember 23.-án átlép a saját egyenlőségi pontján, így elérkezik asztrológiailag is az ősz. Izgalmas időszak ez, hiszen 23.-a után mindkét bolygó a saját pályájának az alsóbb rétegeiben van. Bár Vénusz már bőszen felfele tart, míg Nap még csak most kezd lefele menni. De még mindig a Nap van felül, de épp a Mérleg hava kezdődik, ami szintén behozza a Vénuszi erők, jelentések időszakát. Így főleg a szeptember 23 és október 27 közti idő egy nagyon női jellegű időszak, ahol a harmónia, belső béke a kulcs, amit a mozgásban, ciklusokban, magában a változásban tudunk meglelni. Kiegyensúlyozódnak ezek az energiák is egymással és a szív és a szeretet kerül előtérbe. Ezért kiemelkedően jó időszak az érzelmi terhek lepakolására, ugyanis a nagyobb béke és egyensúly eléréséért megmutatkoznak, hogy milyen terhek, sérelmek nyomasztanak még bennünket, amiket itt az idő most lepakolnunk.

  1. október 27 – december 22:

Október 27 a Vénusz felfele haladó egyensúlyi pontja. Majd innen halad tovább a kiteljesedése felé. Az egyensúlyi pontja Vénusznak hasonló a földi évkörünkben a tavasz kezdetéhez. Hirtelen mindaz, ami ott belül mélyen érlelődött, elkezd megnyilvánulni és fizikai formát ölteni. Friss, fiatalos állapot ez, ezért neveztem el a szűzlány minőségének. A nagyon finom, tiszta, termékeny fiatal nőiség jelképe.

A korábban meghozott testünkkel, vágyainkkal, anyagi dolgainkkal, nőiségünkkel, szerelemmel, emberi kapcsolatainkkal kapcsolatos döntéseink és belső alapozásaink, munkáink itt kezdenek kívül is szárba szökkenni és haladni a kiteljesedés felé. Mivel elkezd minden láthatóbbá válni, ezért mindez új lendületet tud venni, szenvedélyesebbé, kézzelfoghatóbbá válik és itt újra döntéseket hozhatunk azzal kapcsolatban, hogy merre visszük tovább a folyamatokat.

Ebben a szűzlány minőségben még megvan a kapcsolat a belső istennővel, fénnyel, testünk és vágyaink belső sugallataival, de már kívül is elérhetőek, megvalósíthatóak, láthatóak, megélhetőek jobban a dolgok. Ezért ad egyensúlyt, elérhetőbb belső békét és harmóniát.

Innen halad termékenyen kiteljesedése felé, az érett, termékeny, érett női minőség felé.

Ebben az időszakban életet adunk, megéljük termékenyen vágyainkat és meg akarjuk élni az élet örömeit is. A nőiség kiteljesedése, kibontakozása történik. Ezáltal az anyagi dolgok mellett a szeretet, szerelem, empátia, intimitás, kapcsolódás, a békében való teremtés, áramlás is jobban előtérbe kerül, illetve azoknál. A külvilágunk is szeretettel és békével tud átitatódni (attól függően, mennyire sikerült az előző szakaszban belül megékíteni önmagunkat).

A Nap útjához képest: Ebben az időszakban a Nap lefelé halad és épp december 22.-ére el is éri legmélyebb pontját, amikor a Vénusz a saját ciklusának legmagasabb pontjára kerül. Közös táncukban ezáltal inkább Vénusz jelképezi a vezérlő elvet, ő van fölül és jobban előtérben. A szerelem vezet. A Nap most a mélységben, a láthatatlanban halad át a sötétségen és fényesíti fel a belső világot. Míg kívül kézzelfoghatóbbá, elérhetőbbé válnak és egyre inkább kiteljesednek a vágyaink. Belső mélységből fakadó termékeny, intim női kibontakozás, amit igazán mélyen és teljesen tudunk megélni.

  1. december 22 – 2024. február 16

December 22.-én a Vénusz eléri a csúcsát, kiteljesednek a vágyaink, a nőiségünk, a szerelem, a termékenység. Ez a legtermékenyebb időszak, ami után a Vénusz elkezd lefele haladni, és elkezd lépésről lépésre mindez kicsit csökkenni, gyengülni.

Február 16.-án éri el a lefelé haladás által újra az egyensúlyi pontját, így ez a szakasz kicsit olyan, mint az idősödő nő, vagy akár egyfajta anyai tápláló, gondoskodó minőség is lehet.

A külső termékenységből, a vágyaink aktív megéléséből elkezdünk ilyenkor megint kicsit visszahúzódni, kicsit belassítjuk a dolgokat. Viszont ami még előtérbe kerül itt, az az, hogy megéljük, amit a korábbi szakaszokban megvalósítottunk, illetve tápláljuk azt az életet, amit létrehoztunk. Így ennek az időszaknak minimum a felében az életünk élvezete, megélése is nagyon fontos szerepet játszik. Hogy megéljük teljes szívvel a létrehozott, elmélyült életünket, a belső istennő új arcát.

Február 16-hoz közeledve pedig egyre inkább az aratás is megérkezik. Amit itt a női energiában vagy energiával elértünk, annak elkezdenek megérkezni jobban az eredményei is. Ezeket megláthatjuk, rendezhetjük, korrigálhatjuk, ha kell. Az új körös nőiségünk bősége, új rendje, új szokásai kerülnek előtérbe. Mivel itt most az istennő születésével indultunk útnak, mindez főleg belső aratás (nem csak az!), szóval mindenképp a belső szüretet is érdemes értékelni, nagyra becsülni, hálát adni érte.

A Nap útjához képest: Ebben az időszakban a Nap a téli napforduló fénygyőzelméből elkezd felfele haladni és belül építkezik. Alakulnak a cselekvő énünk éves céljai, tervei és tisztulunk meg, szabadulunk fel és tágul a tudatosság, a fény. Még itt is Vénusz van feljebb, így a női energiák megélése, és aratása a vezérlő elv, a fény pedig a belső világban alapoz, erre tudunk építkezni, a bennünk lévő világosság a megtartó erő. Mindketten közelednek most az egyensúlyi pontjaik felé, ami könnyebbé teheti most megint a harmóniának, egyensúlynak és a békének a megélését, tudatosítását, nem kell annyira szélsőséges hatásokat tudni harmóniába hozni, mert közelednek egymás felé.

  1. február 16 – április 13

Február 16.-án a Vénusz lefelé haladva eléri az egyensúlyi pontját: elérkezik a nőiség minőségében az „ősz”. Így ez már kifejezetten az érett, idősödő nő jelképe, aki elkezd elengedni, befelé fordulni és már nem akar kívül mindent virágba borítani és mindennek életet adni. Egyfajta befele fordulás ez, ami az aratással, összegzéssel párosul. A külső termékeny munka gyümölcse itt már teljesen élettel teli, az ember már elvonulhat, elengedheti, hogy „teremtménye” saját útjára léphessen és ő is megélhesse saját termékeny életadó művészetét.

Az egyensúlyi pontnál itt újra nagyobb a béke, a harmónia, mert közelebb vannak egymáshoz most is az anyagi, külső és a belső dolgok. A külső teremtések, a belső vágyakkal. A párkapcsolatok a belső szerelemmel. A kinti termékeny munka a belső termékeny művészettel. Ez egy igazán szép, elégedett időszak lehet, ahol elmélyülünk újra a nőiség belső mélyebb megéléseiben. Mélyre menve pedig jobban megláthatjuk most még a nőiség árnyék részeit, hogy mit kell elengedni, vagy begyógyítani, illetve ugyanúgy a nőiségünk fényes részeit is, amiket már kimunkáltunk önmagunkban és amiket már nagyon jól tudunk megélni.

Április 13-ra pedig a Vénusz újra eléri legmélyebb pontját, így a fizikai, anyagi dolgok és a női szerepeink elengedése kinyitja a mélyebb női, spirituális, szakrális megéléseket, igazságokat, bölcsességeket. Az elengedéseink, hogy ideiglenesen levetjük az földi nő személyiségeit, arcait bebocsátást enged a belső istennővel való kapcsolatba. Mindez új sugallatokat, megérzéseket, döntéseket tudnak hozni, új mély, belső megtermékenyülés történik, befogadjuk a mély impulzusokat, hogy művészetünkkel minek kell az új körön életet adnunk és hogyan akarjuk a következő szinten megélni a nőiségünket, szerelmet, életélvezeteket, vágyakat, szépséget.

Ebben az időszakban is kiemelten fontos a pihenés és feltöltődés.

A Nap útjához képest: Ebben az időszakban történik a tavaszi napéjegyenlőség így a Nap az egyensúlyi pontjára ér és elkezdenek hosszabbodni a nappalok. Így újra a fény kerül előtérbe, ő lesz a vezető. A Vénusz mély kapcsolódása, elengedése pedig az alapelv, amire támaszkodhatunk utunkon. Így együtt egy mély, beavató időszakot mutatnak nekünk, ahol egyszerre vagyunk elmélyültek, kapcsolódva a természet női erőinek mélységeivel és közben kívül pedig bontakozik ki a tavaszi friss energia és minden életre kel körülöttünk. Itt új, fontos döntések és elindulások történnek.

  1. április 13 – június 4

A következő Vénusz és Nap együtt állás, és ezzel a közös táncuk egy következő ciklusa 2024.június 4.-én jön el. Ez az időszak már az új ciklusra készít fel bennünket, emelkedünk fel hozzá, miközben az aktuális időszakunk vizsgáira is számíthatunk. Itt érnek be az utolsó gyümölcsök és teszünk bizonyosságot arról, hogy meddig jutottunk az elmúlt hónapok során. Ezáltal kicsit átismételtetheti mindazt, amit tanultunk, amit megfejlődtünk és levizsgáztathat az élet azért, hogy tudjuk, készen állunk az új szintre, az új fordulóra. Ez alapján tudunk emelkedni, továbbjutni a következő szintre, vagy egyfajta ismétlést kell tennünk.

Az élettel való összhang megtanítja, hogy télen nincs vagy kevés termés van, így nyáron – ősszel ideje erre előre felkészülni és feltölteni a kamrát. Illetve arra is, hogy tavasszal, amikor elülteted a magokat, ne várd el, hogy két nap múlva már bőséges szüreted legyen. Vagy hogy télen, amikor látszólag minden eltűnik, szinte meghal, valójában a láthatatlanban, a gyökerekben van az élet és tavasszal minden újra, még több élettel telve kihajt.

Amikor belső folyamatinkkal is összhangba kerülünk, ugyanúgy világossá válik, hogy mikor van itt annak az ideje, hogy termékenyen energiát fektessünk be a vágyaink megvalósításába. Vagy hogy mikor van ideje inkább befele fordulni és töltekezni. Ez megadja, hogy mindig mindenből van elég és mindennek, a belső történéseinknek (hogy hogyan érezzük magunkat, mit kezdjünk az időnkkel, mikor mennyi energiánk van) is megvan a maga ideje.

Az egyik legnagyobb irreális elvárás önmagad felé azt elvárni, hogy minden nap ugyanaz legyen, minden nap ugyanúgy legyél, minden nap ugyanazok a lehetőségeid legyenek, minden nap ugyanannyi erőd legyen, minden nap ugyanannyira tudj figyelni, … Az élet áramlat, hullámzás, ciklusok történése kívül és belül egyaránt. Ennek nincsen „arany középútja”, mert ez maga az élet. Ha ezt tudod és nem dacolsz ellene, megtanulhatsz mindig a jelenben lenni és ez azt jelenti, hogy mindig azt a lehetőséget kihasználni, ami most van. Tudván azt, hogy holnap már megint másmilyen lehetőségeid lesznek és minden napot kihasználva (arra, amire az való) megkapsz mindent, amire szükséged van és amire vágysz. Mert megtanulsz Élni.

Összegzésként a dátumok, amiket írj be már most a naptáradba és éld meg ezt a folyamatot tudatosan (kihasználva az összes csodás lehetőségét, mindig azt, ami éppen van):

  1. Szeptember 1 – a spirituális nő/istennő születése
  2. Október 27 – a tiszta, szűz leány elindul a termékenységének útján
  3. December 22 – a termékeny nő kibontakozik, életet ad művészetével és megéli a vágyait
  4. Február 16 – az érett, idősödő nő elkezd visszahúzódni és aratja a ciklus gyümölcseit
  5. Április 13 – a spirituális nő/istennő új szinten születik újjá

Ahogy láthatjuk, ebben a 9-10 hónapban a Nap 3 lépcsőn halad végig (őszi napéjegyenlőség, téli napforduló és tavaszi napéjegyenlőség), a Vénusz pedig 5 lépcsőn halad végig, ami miatt kétszer is útjának a legalacsonyabb pontjára ér. Ebből is látszik, hogy ez a 9-10 hónap most a belső istennő kibontakozásának, újjászületésének az ideje. (A következő 9-10 hónapban a „szűz lány” tavaszi fuvallata lesz a domináns.)

Vénusz haladásával egy igazán izgalmas (a havi ciklusnál tágasabb) női ciklusra, belső folyamatra hangolódhatunk rá, amiről eddig valahogy megfeledkeztünk. Most újra itt az idő felvenni ezzel a részünkkel a ritmust.

Vége

Olvasnál még hasonlókat?

Ha még nem vagy feliratkozva a hírlevelemre, tedd meg most!

Miért? Mert ezekbe az e-mailekbe nem a máshol megszokott sablon tartalmak kerülnek.
Olyan dolgokat találsz bennük, amiket sem a blogon, sem más felületeken nem publikálok.
Nálam alap, hogy a feliratkozóim elsők között értesülnek minden újdonságról.
A spam-et elvből nem küldök, mivel én sem szeretem. Helyette időnként apró ajándékokat csempészek az e-mailekbe, ezért érdemes mindig végig olvasnod őket.

Ha ez így szimpi, csatlakozz ennek a mini űrlapnak a kitöltésével:

A feliratkozom gombra kattintással hozzájárulsz a megadott adataid biztonságos kezeléséhez az adatkezelési tájékoztatóban leírtak szerint.
ALKOSD MEG ÖNMAGAD

Sikeres feliratkozás!

Gratulálok és üdv a belső körben!

Az első e-mail perceken belül meg kell hogy érkezzen a megadott e-mail címedre. Kérlek olvasd át. Szükség esetén nézd meg a promóciók/spam és hasonló mappákat is.