blogbejegyzés:

Gyakran félsz, hogy visszatér, amiről úgy gondolod, hogy már elengedted?

Kaptam egy szuper kérdést a minap és úgy gondoltam, hogy erről, illetve a válaszról neked is tudnod kell!

A kérdés a következő:

„Elengedtem az exem, már más pasival vagyok, de félek, hogy ugyanazt fogja csinálni, mint az exem. Pedig ő nem olyan és ő nem is tehet a múltbéli fájdalomról. Nem akarom rá kivetíteni ezt a félelmet. Mit tegyek?”

Gondolom neked is megvan ez az érzés, ez a szituáció: volt a múltban valami, ami fájdalmat okozott és hiába vannak már más körülményeid, félsz, hogy újra megtörténik veled, hogy bevonzod, stb. Lehet ez pasival kapcsolatos, de történhetett ilyen a munkahelyeden, vagy bármi mással kapcsolatban is. A lényeg: van valami, amit nem akarsz, hogy megismétlődjön.

 

Azt gondolom, két eset lehetséges itt, ami ezt a félelmet táplálja:

  1. Nem vagy tisztában a saját teremtő erőddel.

És ezáltal azt érzed, a körülmények áldozata vagy és nincs ráhatásod arra, ami történik veled (vagy hogy az épp melletted lévő férfi hogyan viselkedik veled).

 

A vonzás törvénye kimondja, hogy ahogy gondolkodsz, ahogy érzel, tehát aki vagy éppen, azt sugárzod ki magadból és mint egy visszhang, csapódik vissza rád az életed eseményein, az életedben lévő embereken keresztül ugyanaz az energia.

 

Tehát ha például azt érzed, hogy te nem vagy elég jó, akkor újra és újra olyan helyzetben találod magad, ahol ezt éreztetik veled. És ez megerősíti benned a hitet, hogy valóban nem vagy elég jó és így mélyül egy probléma. És mivel már sokáig fennáll egy-egy ilyen szituáció, már nem is igazán tudod elképzelni, hogy ez lehet máshogy is. Így szűkül le a látásunk és így zárjuk be magunkat ugyanabba a kalitkába, ördögi körbe újra meg újra. És közben elhisszük, hogy nem tudunk rajta változtatni, mert ez valami rajtunk kívül álló, ördögi valami, amire nincs ráhatásunk, hanem „csak úgy” megtörténik. De valójában semmi sem történik „csak úgy”, ok nélkül. És az okok mind benned vannak, a te gondolkodásodban!

 

Épp ezért van akkora hatalma mindennek, ami tágítja a képzelő erőd, ami arra tanít téged, hogy máshogy gondolkozz az életedről, önmagadról. Ami elhiteti veled, hogy te is megtudod csinálni és meg is tanít, hogy hogyan gondolkodj, hogy azt teremtsd, ami boldoggá tesz. Sőt, ha még azt is segíti, hogy mélyre áss önmagadban és valóban mélyen megismerd önmagad, a saját működésed, akkor meg a határ tényleg csak a csillagos ég!

 

De ehhez saját gondolkodásod tágítása, fejlesztése szükséges, lépésről lépésre. Mert ez átalakítja a benned lévő hitrendszereket és ha ezekkel az új programokkal összhangban is cselekszel, nagyon gyorsan tudnak jönni az első sikerek. És ehhez az első lépés: meg kell látnod, mivel is teremtetted az adott szituációt? Mit akar neked tanítani? Milyen tükröt mutat ez rólad? Mit nem mertél eddig bevallani magadnak?

És ha ezen változtatsz, megváltoznak a körülményeid is, mert megváltozik a „visszhangod”.

 

  1. Ha láttad a Titkot, vagy valahonnan máshonnan ismered a vonzás törvényét, tehát ha tisztában vagy azzal, hogy az életedben történő eseményeket te teremted, akkor ez egyszerre lehet félelmetes és felszabadító is.

Felszabadító, mert ha belőled indul ki, ha te teremted a dolgokat, akkor tök jó, mert tudsz is rajta változtatni. Viszont épp ez okozza a félelmet is: „Mi van, ha újra megteremtem? Ha nem sikerül változtatni a gondolataimon, érzéseimetn.” És ezért sokan inkább nem is foglalkoznak a témával, mert azt gondolják, nem elég kitartóak ehhez, nincs elég önuralmuk, nem látják eléggé tisztán önmagukat, stb. Tehát azt hiszik, nem képesek kézben tartani a dolgokat és félnek, hogy még rosszabb lesz ezáltal minden.

 

Egy ilyen korai „beavatásnak” abba, hogy minden esemény belőled indul ki (főleg, ha ezt a megfelelő szakértői segítő jelenlét nélkül csinálod, aki képes tartani benned a lelket a kezdeti lépéseknél) nagy kockázata van! Nem hiába tanulták az ókori Egyiptom papjai is 21 évig az elme erejének elsajátítását, hiszen nem lehet rögtön rázúdítani egy emberre a valódi hatalmát, mert megrémül tőle és még inkább elzárkózik a fejlődés útja elől. Pici és jól irányzott lépések kellenek, mert különben egyszerűen azt érzi, hogy ő erre nem képes, és mivel ezt hiszi, így is van, ami miatt még lejjebb csúszik és jobban szenved. És mivel kudarcokat ér el, ez még inkább megerősödik benne, hogy ő erre nem képes, pedig ez hazugság!

 

Mindannyian képesek vagyunk változtatni az életünkön, bármilyen nehéz helyzetben is vagyunk, vagy bármilyen nehéznek tűnő szituációk jönnek újra meg újra vissza az életünkbe! Nem létezik olyan karma, se semmilyen átok, vagy bármi más, ami annyire belekényszerít valamibe, hogy nem lehetséges kimászni belőle! A te erőd minden körülménytől nagyobb, csak meg kell tanulni tudatosan használni.

 

Mindig van valamilyen kiút! Csak ehhez a megfelelő lépéseket kell megtenni a megfelelő irányba. És ezek a lépések biztosan új lépések. A kiúthoz új szokások, új hozzáállás, új gondolkodás kell! Mert az, amit eddig gondoltál, éreztél, tettél, az csak arra volt elég, ami most van jelen az életedben.

 

Ha képes vagy máshogy hozzáállni önmagadhoz és az életedhez és ezzel összhangban cselekszel, akkor bármilyen „ördögi kör” feloldható. Ez nem csettintésre történik! Változtatni kell magadon, belül és ennek megvannak a saját technikái, amiket bárki el tud sajátítani a kellő elszántsággal és akarattal. És ebben nincs semmi hókuszpókusz. Eddig is teremtetted a világod, nem ezt kell itt megtanulnod, mert ezt már tudod. Csak tudatosítani kell, hogy ezt mivel csináltad eddig, fel kell ismerned a tudatalatti programjaidat, amivel a jelenlegi életedet teremtetted meg és mást kell vele teremteni. Kell egy új cél, egy másik dolog, amit tapasztalni akarsz és arra kell felhasználni a teremtő képességed. Tehát csak át kell programoznod az elméd és azzal összhangban cselekedni.

 

Nagyon egyszerű ez, csak egy kis szorgalom és lépésről lépésre való haladás kell. (A kitartás nem ahhoz kell itt, hogy egy-egy technikát minden nap megcsinálj, hanem hogy kitarts az mellett a jobb élet gondolata mellett, ami benned ég és meg akar valósulni.)

 

Szóval mit kell tenned, ha mást akarsz tapasztalni, mint eddig?

  1. Nézd meg, mire akar tanítani a szituáció.

Gondold végig, hogy milyen érzést okoz neked ez a szituáció. Mikor érezted életedben legelősször ugyanezt? Mi volt az a szituáció? (Ha visszafele haladsz és elmész a legrégebbi emlékedhez, amire emlékszel, akkor sok összefüggés tisztává válik előtted.) Szóval milyen régi fájdalomban gyökerezik ebben a szituációban? Vagy épp te hol/kivel/milyen helyzetben viselkedsz ugyanúgy? (Milyen viselkedéssel, gondolattal árasztod ki ugyanazt az energiát?) Milyen tükör ez neked és mire akar tanítani?

 

Legyél magaddal teljesen őszinte, mert az felszabadít!

 

  1. Oldd fel az ezzel kapcsolatos sérüléseket, lehúzó érzéseket.

Ha megvan a fájdalompont, akkor vegyél elő egy papírt és írd ki magadból az összes fájdalmat, dühöt, bűntudatod az adott szituációval, vagy a benne lévő emberekkel kapcsolatban.

 

Azzal a szándékkal írj, hogy kiraksz magadból mindent. Mintha kimennél egy hegytetőre, hogy kiordítsd magadból a fájdalmad. Épp ezért használj bátran káromkodást, bármit, amit abban segít neked, hogy minden kijöjjön, aminek ki kell. Mintha csak épp ordítanál az adott emberrel!

 

Ha jól esik, ha végeztél el is égetheted a papírt, vagy széttépheted.

 

(Ezt csináld meg önmagaddal is, biztos vagyok benne, hogy önmagaddal kapcsolatban is van itt valami düh, harag, bűntudat, stb.)

 

  1. Fogalmazd meg, hogy mostantól mit akarsz helyette.

Pl azt tapasztalod, hogy a párod mindig megcsal. Megnézted, hogy milyen tükör ez neked: mutathatja például, hogy gyerekként a női önbecsülésed teljesen el volt nyomva bizonyos szituációk, emberek által és ez miatt nem érzed magad elég jó nőnek. És ezt bizonyítja be újra meg újra neked az összes férfi. De mutathatja ez még azt is, hogy saját magadhoz, a saját vágyaidhoz, céljaidhoz nem vagy elég hűséges (épp ezért mások sem hűségesek hozzád). Ezeket mind összeszedted, tisztán látod, érted az összefüggéseket (legalább amit jelenleg tudnod kell) és rendezted az ezzel kapcsolatos érzéseidet, szóval most már egy semleges állapotban vagy érzelmileg, ha erre a szituációra gondolsz. Megbocsátottál, elengedted a történéseket és most jöhet az új.

 

Ebben a példában az új, amit akarsz helyette az a hűség. Ezért ezt a hűséget kell elkezdeni építeni. Erre a hűségre kell figyelni, ezt kell táplálni a figyelmeddel és az energiáddal. Hűséget magadhoz, hűséget a saját céljaidhoz, azokhoz a dolgokhoz, amiket szeretsz, amik neked fontosak. Továbbá növelni a női önbecsülést. Ha ezek beépülnek a te tudatodba, hitrendszeredbe és ezzel összhangban is döntesz, cselekszel a jelen életedben, akkor egy kis idő múlva már mások is így fognak viselkedni veled.

Szóval ha megvan, hogy mit akarsz helyette (pozitív megfogalmazásban), akkor minden reggel és este emlékeztesd magad erre. Írd fel magadnak, tedd szem elé és újra meg újra emlékeztesd magad arra, hogy ez van, ezt akarod, ezt táplálod, ez az új szabályrendszered, szóval e szerint viselkedsz.

 

Pl: Úgy döntöttem, hűséges vagyok önmagamhoz.

 

  1. Amikor döntési helyzetbe kerülsz, hogy a régi vagy az új program szerint cselkedj, válaszd az új utat.

Talán egyszerűbb, ha példával magyarázom el. Eldöntötted, hogy hűséges vagy magadhoz és pár óra múlva jön egy olyan szituáció, hogy választanod kell, hogy vagy mások kedvére csinálsz meg valamit (ez a régi minta), mert elvárják de neked nem esik jól, nem szeretnéd, vagy pedig magadat választod és nemet mondasz neki.

Ez a trükkös rész, mert ha az ilyen szituációkban nem az új szabályaid (döntéseid, akaratod, céljaid) szerint reagálod le a helyzeteket, akkor bizony a régi programot futtatod továbbra is. Ez miatt nem történik változás!

Tipp ahhoz, hogy megkönnyítsd ezt:

Ülj le és írd le, milyen az életed akkor, amikor ezek az új döntéseid már megvalósultak. Mit jelent neked mindez? Milyen ember vagy, ha már ezek beépültek az életedben? Miben nyilvánul mindez meg? Hogyan viselkedsz az új szabályaid szerint?

A példánál maradva: hogyan nyilvánul meg a te életedben az, hogy hűséges vagy magaddal? Mikor nem szoktál az lenni? Hogyan veszed ezt észre? Konkrétan mi fog azáltal változni, hogy hűséges vagy? És ezzel mi mindent teremtesz meg az életedben?

Ha megvan ez az új vízió, akkor pedig játszd azt minden nap, kitartóan, hogy már ez az ember vagy, már rendelkezel ezekkel a képességekkel. És egy idő után a játék, a képzelet észrevétlenül valósággá válik, mert szokássá alakul ez az új gondolat az életedben.

 

  1. Hidd el, hogy ezt te is megtudod csinálni!

Ez is csak egy belső hozzáállás. Állj hozzá az egészhez úgy, hogy lehetségesnek tartod, hogy ez az egész működik a te életedben is. (Mert működik!)

Ha úgy csinálod az egészet, hogy „áá, nekem ez úgysem megy”, akkor igazad lesz, mert ebben hiszel! Csípd fülön a kételyeidet és fordítsd meg a belső hozzáállásod.

Mondogasd folyamatosan: „Meg tudom csinálni!”, „Képes vagyok rá!”, „Nekem is megy!”, …

Akár a kezedre is felírhatod, vagy tedd ezt is szem elé, hogy minden nap sokszor rápillanthass.

Onnantól kezdve, hogy elhiszed, hogy lehetséges, sikert érsz el vele!

 

Ha bármilyen kérdésed van, nem látod tisztán az összefüggéseket, vagy hogy mit kell máshogy csinálnod, dobj egy e-mailt bátran a hello@alkosdmeginmagad.hu-ra és kérdezz.

Ha pedig nem csak elengedni akarsz, hanem ezzel együtt új dolgokat is építeni ezek helyére, amiket már a saját vágyaid diktálnak, tarts velem a 30 napos, izgalmas, gyakorlatias tréningre!

 

 

Vége

Olvasnál még hasonlókat?

Ha még nem vagy feliratkozva a hírlevelemre, tedd meg most!

Miért? Mert ezekbe az e-mailekbe nem a máshol megszokott sablon tartalmak kerülnek.
Olyan dolgokat találsz bennük, amiket sem a blogon, sem más felületeken nem publikálok.
Nálam alap, hogy a feliratkozóim elsők között értesülnek minden újdonságról.
A spam-et elvből nem küldök, mivel én sem szeretem. Helyette időnként apró ajándékokat csempészek az e-mailekbe, ezért érdemes mindig végig olvasnod őket.

Ha ez így szimpi, csatlakozz ennek a mini űrlapnak a kitöltésével:

A feliratkozom gombra kattintással hozzájárulsz a megadott adataid biztonságos kezeléséhez az adatkezelési tájékoztatóban leírtak szerint.
ALKOSD MEG ÖNMAGAD

Sikeres feliratkozás!

Gratulálok és üdv a belső körben!

Az első e-mail perceken belül meg kell hogy érkezzen a megadott e-mail címedre. Kérlek olvasd át. Szükség esetén nézd meg a promóciók/spam és hasonló mappákat is.