blogbejegyzés:

Haladj kecses eleganciával az életedben az Év-kör segítségével

Kiegyensúlyozottabb életet él az, aki összhangban van a természet erőivel.

Ugyanis ez segít abban, hogy ne akarjunk mindent egyszerre csinálni, ne rohanjunk, siettessünk-erőltessünk dolgokat, de ne is halogassuk, ami fontos. Mégis mindennek meglegyen a helye és az ideje. Ezáltal az idő „mumus” is a barátunkká tud jobban válni. (Erről itt tudsz részletesen olvasni.)

A természet erőivel, ciklusaival való összhang rengeteget tud minőségileg emelni az életeden. Olvasd végig ezt a blogbejegyzést és pontosan fogod érteni, hogy miért van ez így. (A mostani összeszinkronizálódáshoz pedig regisztrálj ingyenesen itt.)

Különböző időszakokban másra van szükségünk ahhoz, hogy haladjunk előre

Ha például az év-kört tekintjük, akkor az év különböző szakaszaiban is máshogy működünk, ezért másra van szükségünk és máshogy tudunk sikereket is elérni.

Olyasmi ez, mint ha éves szinten néznénk a bioritmusunkat. Ezért a különböző hónapok, évszakok más-más lehetőségeket tartogatnak nekünk és más dolgok esnek jól, más dolgokra vagyunk beállítva és az ehhez való igazodás által lesz az egész évünk teljes, sikeres és kiegyensúlyozott.

Ezt nem egy külső erő (bolygók) kényszerítik rád, hanem ez a te belső természetes ritmusod. Mint ahogy például a tüdődben sincs mindig ugyanannyi levegő és ez jól is van így, hiszen ez kell ahhoz, hogy élj.

Az életed is ahogy halad előre az időben, más-más állapotokat vesz fel, hogy tudjon mozogni, fejlődni, haladni. Tehát, hogy tudj Élni. Ennek a természetes, belső áramlatnak, mozgásnak, fejlődésnek a külső tükrei a bolygók és azoknak a mozgása, helyzete.

Könnyedén kecsesen járni sem tudsz úgy, hogy mindkét lábaddal egyszerre lépsz, vagy hogy mindkettő folyamatosan a földön legyen. Pont így állít meg és terhel az is, amikor túl sok mindent akarsz egyszerre belezsúfolni egy napba, egy hétbe, egy hónapba vagy egy évbe… Nincs benne ritmus, nincs benne így haladás, nincs benne áramlás, ezért beakad és terhel. Csak szétszórod az energiádat és pocsékolod ezzel az idődet.

Ha összhangba kerülsz többek között az éves természetes ritmusoddal, sokkal kiegyensúlyozottabban tudod felhasználni a saját energiáidat, erőidet és mivel mindig tudod, mire kell épp raknod a fókuszod ahhoz, hogy haladj előre, gyakorlatilag kevesebb erőbefektetéssel hatékonyabbá tudsz válni.

Olyan, mintha egyszer az egyik lábaddal, máskor a másik lábaddal lépnél előre, ami egy könnyed, kiegyensúlyozott flow-s haladást hoz létre, ahol nem égsz ki a folyamatos teljesítési kényszer alatt sem és mégis puhán, kecsesen haladsz előre.

Az asztrológia felhívja a figyelmet a fontos lépésekre

Minden bolygó, égitest valójában a te energiád, belső aspektusod külső tökre. A ciklusaik, haladásuk és ezeknek az összhangja pedig a te haladásod, fejlődésed külső tükre.

Az asztrológiai ciklusokat vizsgálva pedig valójában egy összetett időzítő-rendszert vizsgálsz, egy bonyolultabb belső órát, ami mindig jelez neked, amikor valamilyen lépésnek eljött az ideje, hogy hatékonyan tudj haladni a céljaid felé.

Ez egy elég bonyolult rendszer, de szerencsére nem kell, hogy mindig mindent tudatosíts is belőle. Elég, ha a fő mozgatórugókkal kapcsolatba kerülsz és a fő időzítésekre figyelsz. Mert ezzel már összehangolódsz belső óráddal és jobban fogod érezni a többi lépést is.

Ezáltal egy sokkal minőségibb szinkron alakul ki önmagaddal, ami rengeteg előnnyel jár.

Mi az, amire felhívja a figyelmed?

Mielőtt rátérnénk az előnyökre, nézzünk pár példát, hogy mire is hívja fel időről időre az asztrológia a figyelmedet.

Például, itt az idő türelmesen kivárni valamire, vagy épp itt az idő megmozdulni, cselekedni. Itt az idő valami nagyobb, hosszabbtávú döntést meghozni, vagy épp valamit megengedni, befogadni, ami kopogtat az ajtódon.

Ezek az időzítések sosem konkrétumokról szólnak! Szóval sosem mondják azt, hogy itt és most szakítanod kell a pároddal. Azt viszont üzenhetik, hogy valamit most épp kell változtatni a párkapcsolatodon, és ezzel felhívja a figyelmed, hogy figyelj befelé, vedd észre a jeleket és gondolkozz el a megoldásokon és a saját vágyaidon.

Ez nélkül lehet annyira elviszik a figyelmed a hétköznapi feladatok, hogy nem figyelsz fel a „jelekre” és egyszer csak azt veszed észre, hogy lerombolódott az egész, ami fontos volt számodra. Nem vetted észre időben a problémát, amikor még lehetett volna megoldást találni rá és már késő, más utat kell választanod.

Ezért összességében sosem dönt (sem a csillagok, sem az asztrológus!) helyetted, de felhívja a figyelmed arra, hogy épp hová tekints, mi az, ami a céljaid és a szívbéli vágyaid kiteljesedésének útján most épp fontos. Aztán te, tudatosan képes vagy meghozni róla a döntést is.

Így segíti az önismereti utazásodat és a tudatosságod fejlődését is az asztrológia (és a megfelelő asztrológusoknál mindez nem korlátozó, sem pedig önbeteljesítő jóslatokkal teli, hanem emelő, tudattágító, felszabadító, megvilágosító).

Az elsődleges belső időzítőnk: az év-kör

Ennek az összetett rendszernek az egyik alap ciklusa az év-kör.

Az év körre hangolódva, azt megismerve, részletesen meg tudod ismerni az egyik legfőbb belső működésedet: azt, hogy hogyan alakulnak, módosulnak a belső erőid az év során. Megismerheted az éves ritmusodat.

Például, mik azok a lehetőségek, amik leginkább tavasszal vannak jelen, vagy hogy miről szól nálad inkább a tél, vagy akármelyik másik időszak…

Megismerheted, hogy milyen időszakban mik az erősségeid és mik mennek éppen nehezebben.

Ami most nehéz, nem biztos, hogy egy másik hónapban is nehéz. Mert nem vagyunk minden időszakban ugyanúgy és nincs mindig mindenre ugyanúgy és ugyanolyan erőnk és energiánk.

Te egy mozgó, alakuló, változó, fejlődő rendszer vagy, aki minden pillanatban másmilyen tud lenni.

Mindenkinek például van minden évben egy olyan időszak az életében, amikor…

… épp befejezi az éves folyamatokat. Ez a kb. 1 hónap, ami mindenkinél máskor van, nagy lehetőségeket takar. Ugyanis, ha ilyenkor tudatosan arra fókuszálunk, hogy megtegyük az utolsó lépéseket és befejezzük, amit esetleg addig halogattunk, nagy győzelmeket tudunk elérni.

De például ez az időszak egyáltalán nem alkalmas arra, hogy új nagyobb dolgokba kezdjünk bele, vagy hogy nagyon aktív társasági életet éljünk, mert ilyenkor fáradtak is vagyunk már és szükségünk van az elvonulásra, pihenésre, töltekezésre és hogy megéljük a befejezések győzelmének elégedettségét és háláját. Tehát ez inkább egy belső ünnep.

Ez után belső ritmusunk arra ösztönöz, hogy bele kezdjünk az új célok, folyamatok, döntések beindításába és megvalósításába… Tehát, mozgásra késztet, hogy döntsd el, ebből a győzelmi állapotból merre akarsz tovább haladni. És ha tényleg megélted a pihenést, amikor ennek volt itt az ideje, mindezt hatalmas motivációval, feltöltődve, lendületesen tudod megélni, ami teret ad jobban az inspirációnak, kreativitásnak is…

És ez csak az egyik része az egésznek.

Összhangba kerülve ezzel a belső folyamattal nem érzed azt, hogy folyton az univerzum és a világ ellen kell harcolnod, mert valahogy amikor te pihenni akarsz, akkor kívülről valami mindig cselekvésre kényszerít. Vagy amikor mozdulni akarsz, a világ valahogy áll és nem történik semmi… Elkerülhetőek ezek a felesleges kellemetlenségek, ha tudod, mikor minek van épp itt az ideje a TE életedben.

Ebben segít az asztrológia és az asztrológiai ciklusok figyelése.

Elsődleges korlátozó fixáció: „Ilyen vagyok és kész!”

Ezért az önismeret is jóval több annál, hogy kijelents bármit, hogy „ilyen vagyok és kész”. Mert ez nem minden pillanatban igaz és ez jól is van így. Nem hiányozhat a tisztánlátásból és az önismeretből az idő, ami által folyamatosan alakulunk, hullámzunk, hogy fejlődjünk és haladjunk előre a teljesség felé.

Mellesleg ezért annyira korlátozó, ha valaki csak pusztán a nap jegyével azonosítja magát, hogy „ő olyan”. Mennyire szűkös és korlátozott az ilyen nézőpont! Mindannyian egyediek, csodálatosak és sokkal-sokkal többek vagyunk ennél! Te is!

Az önismereti utazás során rengeteg mindent tudatosítasz önmagadról, de mindig van még mit felfedezni. Mindig van egy még mélyebb vagy magasabb szint, vagy valami plusz részlet. Ezért jól jön a külső tükör, ami segít meglátni azt a részt önmagunkból, ami épp meg akar mutatkozni.

Szerencsére van egy eszközünk, ami segít önmagunk értelmezésében és abban is, hogy az időben is elhelyezzük magunkat. Tehát hogy lássuk, hogy most épp minek van itt az ideje a fejlődési utunkon.

Ezért nagy segítség az asztrológia, ami tükörként megmutatja nekünk mindig, hogy mire figyeljünk, éppen hogyan működünk és minek az ideje van épp itt. (A születési képlet elemzése pedig, hogy általában milyenek vagyunk és honnan hová tartunk ebben.)

Ezzel fejleszti a befele figyelést, hogy észre vegyük, mi minden is zajlik bennünk és összehangolódjunk mélyen Önmagunkkal.

A belső ritmusodra való ráhangolódás előnyei

Az év-körre való ráhangolódás (illetve a többi égitest ciklusainak a megismerése is, de most maradjunk az év-körnél, mert az az alap) többek között az alábbiakban támogat és segít téged:

  • Jobban tudni fogod, hogy mikor mire és hogyan tudod a leginkább felhasználni az energiáidat és belső erőidet, mi az aktuális lépés a cselekvés és kiteljesedés útján. Ez miatt sok minden könnyedebbé válik, nem kell erőltetned dolgokat, sok hiba és energiapocsékolás kiküszöbölhető így.
  • Fejleszti az önelfogadásod, önszereteted, önismereted, mert kevésbé fogod büntetni magad, ha valamire épp nincs energiád. Megérted jobban, hogyan működsz, ami miatt több mindent is tudsz kihozni magadból. Ráadásul mindig azt, amit éppen kell.
  • Megtanulod meglátni az épp aktuális erős és gyenge pontjaid mögötti értékeket és lehetőségeket. És kiaknázni mindent lehetőségképp, ítélkezések nélkül. Ezért fejlődik a pozitív gondolkodásod.
  • Jobban meg tudod érteni az érzéseid, hangulataid mögötti okokat is. Ezeket ugyanis nem a bolygók okozzák, a bolygók csak valamilyen információt hoznak neked, amivel könnyebben megértheted a mögöttes okokat.
  • Amikor megismered azt, hogy az évkörben melyik időszak melyik életterületednek kedvez leginkább, sokat segít neked a teendőid és céljaid időzítésében is. Ezért egyre kevesebb olyan lesz, hogy valahová pihenést terveztél, de végül pont akkor buzog benned a cselekvő energia, vagy aktív tevékenységet terveztél, de akkor épp alig van erőd talpon maradni is, mert a pihenésnek lenne itt az ideje. Nem mindegy, hogy az időzítéseink, a tervezéseink összhangban és szinkronban vannak-e a saját ritmusunkkal és a belső erőinkkel. Segíti tehát a tervezésed is.
  • Fogod tudni, mikor mire érdemes fókuszálnod, ami miatt növekszik a hatékonyságod, akár kevesebb munkával és erőfektetéssel is. (Mert nem csinálsz felesleges köröket és nem erőltetsz olyat, ami lehet csak 1-2 hét múlva lesz esedékes.)
  • Mindez segít abban is, hogy jobban összhangba kerülj a természettel, és a környezeteddel, másokkal. Erősödik ez miatt az egység érzet, hogy a része vagy a világnak, otthon vagy benne.
  • Segít megérteni az életedben éppen zajló fejlődéseket, változásokat, átalakulásokat. Ezért, amikor épp káosz van egy változás következtében, gyakran tisztán látszik, hogy mi és miért változik. Ez segít átlendülni a nehezebb időszakokon és megtenni az akkor szükséges lépéseket.
  • Sokkal jobban meg tudod élni a jelent. Egyre kevesebb olyan szituáció és érzés lesz, hogy nem jó helyen vagy, vagy mással kéne foglalkoznod és ez miatt bűntudatot érzel. Mint amikor a munkahelyen zavar, hogy nem lehetsz a családoddal, otthon pedig folyton a munka jár a fejedbe. Az összhang önmagaddal egyre inkább rendezi ezeket az állapotokat is.
  • Azon kívül, hogy tudod mikor legyél aktív és mikor lépj, segít meglépni a kihívásokat, de megélni a sikereket, győzelmeket is. Ezért a hálát, békét, kiteljesedettséget, szeretetet, szerelemet és egyéb állapotokat is ugyanúgy segítik megélni. Például úgy, hogy emlékeztetnek, hogy megint elértél valamit, megint valaminek a végére értél, megvalósítottál, így segítik, hogy megállj és meglásd, hogy mik is ezek, amik lehetőséget adnak a hálának, elégedettségnek és a magasabb szintű megértéseknek is.

Összegezve

Folytathatnám még jó darabig a felsorolást. De összegezve elmondhatom, hogy minden túlzás nélkül mindig abban segít az asztrológia, illetve az év-körre, a többi bolygó ciklusaira való ráhangolódás, amire éppen akkor a legnagyobb szükséged van. Épp ezért hívjuk „tükörnek”.

Tudni fogod, mikor épp hol tudsz a legkönnyebben sikereket elérni. És a legjobb az egészben, hogy egy év során minden életterületet végig járunk az életünkben, a saját ciklusunkban. Szóval nem marad ki semmi fontos, ha egy egész évet nézünk.

Mindennek megvan a helye. Így nem csak egy életterületen tudsz sikereket elérni. Van helye a szerelemnek, családnak, munkának, bekuckózásnak, és aktív önmegvalósításnak is. Mindennek, ami kell, egységben, összhangban Veled, a saját ritmusodban. Ezért segít abban is, hogy megéld a jelent és az „ittésmost” lehetőségeit, tudatosan. Ezáltal leszel kiegyensúlyozottabb és csökken a mentális fáradtságod, terheltséged is, ha elkezded ezt az összhangot beépíteni az életedbe.

Nem mindegy, hogyan és kivel csinálod ez

A ciklusoknak, a bolygók helyzeteinek értelmezése viszont időnként elég trükkös és bonyolult lehet. Ezért fontos, hogy a megfelelő, emelő, lehetőségeket megmutató sorvezetőket és segítségeket használd. Vagy hogy egy ilyen nézőpontú asztrológussal dolgozz együtt.

Nem túlozva: az életed minősége múlik azon, hogy milyen nézőpontú asztrológust választasz. Ugyanis egy félelmekkel teli nézőpontú asztrológus, félelemmel fog eltölteni téged önmagaddal, az életeddel és a világgal kapcsolatban is.

Mindez összességében segít megbarátkozni a változással és ezt egyre tudatosabban és sikeresebben kezelni, megélni. Hogy a változás ne egy fájdalmas élmény legyen, hanem egy kellemes áramlat, ahol tudod, hogy biztonságban, támogatva és szeretve vagy és minden azért és pont úgy történik, ahogy neked a legjobb és megvalósulhassanak a szívbéli vágyaid.

Az év-kör alap természetes ritmusa

Az év során mindannyian együtt ezen a 4 lépésen megyünk végig:

Tavasszal előbújik, kipattan a mag, ami elkezd életre kelni és beindul. Friss, új teremtő energia ez, amikor beindulnak az éves céljaink teremtései. Ezt termékenyítjük, formáljuk és fejezzük ki tavasszal.

Ez a mag, ami kipattan belőlünk és beindul, kibontakozik a nyári negyedév során. Kibontakoznak ezáltal az éves céljaink és ilyenkor tudjuk őket kiteljesíteni, aktívan teremteni és megélni leginkább. Ilyenkor vagyunk erőnk teljében és ilyenkor tudjuk leginkább belerakni céljainkba az aktív, cselekvő energiát. Ezáltal megszületik és kibontakozik az elvetett magból az új élet.

Ez után jön az őszi negyedév, ami az aratásról szól. Befektetett energiáink, teremtéseink beérnek. Szüretelünk, közben pedig elkezdünk elengedni. Az aratás következtében elkezdjük az összegzést, számottevést, korrigálást is, ami belső munkákat hoz magával. Ilyenkor egyre inkább elcsendesülünk, belassulunk és egyre inkább befele figyelünk. Ez a változások, változtatások és a belső titokkutatások ideje is.

A téli negyedév pedig mind közül az egyik legkülönlegesebb. Az ősz végére ugyanis teljesen elmerültünk a belső világunkban. Ilyenkor természetes a bevackolás, elmélyülés a belső dolgokban, ennek szimbóluma az is, hogy kívül sokat van sötét, ami segít belülre tekintetni. És ebben a szent időszakban, amikor behúzódunk (belső és fizikai) otthonunkba, rálelhetünk a bennünk lévő fényre, a belső élet-szikránkra.

Erről szól a fény győzelme

A téli negyedév az elvonulásból jövő inspiráció és a belső csodák időszaka. De csak akkor, amikor az ember ennek átadja magát és megengedi önmagának, hogy ezt megélje. Amikor a maradék dolgot is elengedjük, hogy az új, itt megszülető, fényszikrából töltekezve, inspirálódva létrejöjjön az a magocska, ami tavasszal kipattan és elkezd megvalósulni.

Ilyenkor még csak megélünk, átélünk, töltekezünk, felkészülünk. Magunkhoz vesszük mindazt a belső muníciót, amire szükségünk lesz tavasszal és nyáron ahhoz, hogy kirobbanó sikereket érjünk el.

Ha ezt a negyedévet nem adjuk meg önmagunknak, nem éljük meg mélységében és csodálatosságában, akkor nem lesz annyira kirobbanó a tavasz sem és egyszerűen nem tudod a céljaidat sem annyira jól megteremteni, ahogy egyébként képes lennél rá.

Ez pont olyan, mint ahogy egy napod is, bár a reggellel kezdődik, de ébredésedet erősen befolyásolja, hogy hogyan aludtál!

Ha jól aludtál, jól, kipihenten, motiváltan, tele életerővel ébredsz. Ha rosszul aludtál, forgolódtál, vagy rémálmaid voltak, akkor fáradtan, motiválatlanul, kedvetlenül, vagy kifejezetten bal lábbal kelsz. És bárhogyan is ébredsz, mindkettő meghatározza az egész napodat.

A tavaszi napéjegyenlőség éves szinten az ébredésed, a reggeled. A téli negyedév, ami a téli napforduló energiáival indul be, az pedig az elalvásod és az éjszakád. Ennyire meghatározó az éved szempontjából a tél és az, hogy mennyire használod ki az itt lévő lehetőségeidet.

És mivel a kezdet mindig meghatározza az egészet, a téli napforduló megélése, az ott lévő energiák is hatással vannak az egész téli negyedévre, ami az egész tavaszi ébredésre, ami pedig az egész évedre és ezáltal az egész életedre és a szeretteid életére is…

Minden pillanat alkalmas arra, hogy becsatlakozz az éves ritmusba és elkezd az összehangolódást Önmagaddal, de a napfordulók- napéjegyenlőségek időszakai erre kifejezetten alkalmasak.

Így hozd ki a legtöbbet ebből a télből

Most már érted, miért annyira meghatározó az egész évedre az, hogy hogyan vagy télen és azon belül is, hogy mennyire magas minőségben és tudatosságban éled meg a téli napfordulót!

És ahhoz, hogy ne csak jól, hanem a lehető legjobban éld meg a telet, a legfontosabb, hogy a téli napforduló energiáit megértsd és az itt tudatosodott dolgokat beépítsd és alkalmazd a negyedév során. A téli napforduló energiái megmutatják, mire kell fókuszálnod ebben a negyedévben.

Az INGYENES webinár során megismerheted, mik ennek a télnek a legfőbb lehetőségei. Ezáltal segít tudatosítani az időzítéseidet, amik rövidebb és hosszabb távon is kézzelfogható eredményeket fognak hozni.

Szóval tarts velünk a webináron te is, hogy „jól aludj” ebben a negyedévben és ennek köszönhetően kirobbanóan, tele erővel, energiával, szenvedéllyel, életigenléssel indítsd be az egész éved márciusban, hogy a lehető legbőségesebb legyen a termésed ősszel…

Minden összefügg mindennel… ez a legjobb időszak becsatlakozni azok közé, akik törekszenek összhangban élni ezzel a belső ritmussal és ezt kiaknázva természetes módon (könnyedén, nem erőltetve, nem erőszakosan) maximalizálják ki az évüket.

A webináron nem csak általánosságokról fogsz hallani, hanem részletesen átbeszéljük ennek a télnek az egyedi lehetőségeit, energiáit is. Illetve lehetőséged lesz hozzájutni olyan eszközökhöz, amik által megismerheted azt is, hogy az éves „közös” ritmusok és lehetőségek hogyan kapcsolódnak a te egyéni belső ritmusaidhoz, ami által még személyesebbé, még inkább a „tiéddé” és ezáltal hatékonyabbá válik a megszerzett tudásod.

Tehát konkrét eszközöket is kaphatsz ahhoz, hogy kiaknázd a pozitív lehetőségeidet és kivirágozz.

Ne hagyd ki az ingyenes téli napfordulós webináriumot! Indulj el velünk az évszakokkal és a belső ritmusoddal való harmónia útján!

Vége

Olvasnál még hasonlókat?

Ha még nem vagy feliratkozva a hírlevelemre, tedd meg most!

Miért? Mert ezekbe az e-mailekbe nem a máshol megszokott sablon tartalmak kerülnek.
Olyan dolgokat találsz bennük, amiket sem a blogon, sem más felületeken nem publikálok.
Nálam alap, hogy a feliratkozóim elsők között értesülnek minden újdonságról.
A spam-et elvből nem küldök, mivel én sem szeretem. Helyette időnként apró ajándékokat csempészek az e-mailekbe, ezért érdemes mindig végig olvasnod őket.

Ha ez így szimpi, csatlakozz ennek a mini űrlapnak a kitöltésével:

A feliratkozom gombra kattintással hozzájárulsz a megadott adataid biztonságos kezeléséhez az adatkezelési tájékoztatóban leírtak szerint.
ALKOSD MEG ÖNMAGAD

Sikeres feliratkozás!

Gratulálok és üdv a belső körben!

Az első e-mail perceken belül meg kell hogy érkezzen a megadott e-mail címedre. Kérlek olvasd át. Szükség esetén nézd meg a promóciók/spam és hasonló mappákat is.