blogbejegyzés:

Te mit tennél meg, hogy szeressenek?

„Csak azt akarom, hogy szeressenek…”

Robbant ki belőlem elkeseredetten, de óriási erővel ez a mondat.

„…és ezért megtennék bármit.”
„Bármit? Tényleg? Mi mindent teszel most érte?”
„Olyan ételeket főzök, amiket szeret. Elnézek neki rengeteg dolgot. Igyekszem kényelmessé tenni az életét még akkor is, ha ez nekem lemondással jár. Bármit megteszek neki.”
„És, ha ezekre ő nem reagál semmit? Vagy nem teszi meg azt, amit te vársz el tőle?”
„Hát az természetesen dühít. Fáj. Fáj, hogy annyi mindent megteszek érte, ő meg nem teszi meg ugyanezt.”

„És mit jelent neked a szeretet?”


„A szeretet az, amikor olyan melegség önt el. Amikor kimutatja, hogy fontos vagyok neki. Az olyan feltétel nélküli, amikor például ad valamit csak úgy. Vagy segít nekem. Észreveszi, ha fáradt vagyok. Ha figyelmes. Stb.”
„És te mikor adsz neki valamit „csak úgy”, amikor nem várod el tőle a szeretet viszonzását sem? Vagy: Te mikor tudod befogadni az ő figyelmességeit úgy, hogy közben te sem érzed azt, hogy ezért akkor tartozol neki? Ha „bármit megteszel neki a szeretetért” az már így nem lesz feltétel nélküli, igaz?”
„Hát ebben lehet van valami. De tudom, hogy a szeretet nem ítélkezik, …”
„És te akkor nem ítéled el őt, amikor nem azt teszi, amit szerinted éppen tennie kéne? Vagy amikor a saját ötletét követi ahelyett, hogy rád hallgatna?”
„Hát de. De….”
„Azt mondod, hogy bármit megteszel azért, hogy szeressenek.”
„Igen, bármit!”
„Akkor előszöris kezd el te feltétel nélkül szeretni magad. Majd kezd ezt a feltétel nélküli szeretetet kisugározni mások felé is. Ne kívül akard a változást, hanem csináld meg belül, önmagadban. Ne várd el, hogy szeressenek, csak szeress és akkor szeretni fognak. Ez nem naivitás.”
„És ezt mégis hogyan csináljam?”
„A valódi szeretet nem egy érzés, hanem egy létállapot. Egy állapot, amit egy hozzáállás, egy gondolkodásmód és ezzel összhangban lévő érzések, cselekvések hoznak létre. Mindezt nagy önuralommal, önfegyelemmel, tudatosan.
Épp ezért nem elég, ha csak „melegséget érzel”. Az még önmagában nem az igazi szeretet.
Vagy ha valaki figyelmes feléd, az önmagában még nem szeretet. Eshet jól, igen. De nem a Szeretet az.

A Szeretet egy nagyon mély, bensőséges állapot, amiben, ha valakit szeretsz, átadod magad neki teljesen. Ekkor megszűnnek a falak, a védekezések. Ez egy nagyon őszinte, tiszta állapot. Egy egység állapot (tehát nincsenek titkok). Épp ezért semmilyen sumákolásnak, védelemnek, még a legapróbb rejtegetésnek sincs itt létjogosultsága.
Ez egy nagyon csodálatos érzés, benne lenni, de épp ezért nagyon veszélyes is, mert teljesen védtelen a szíved. Vagy legalábbis nem az eddig megszokott módon vagy védve.
Ezért választják ezt az utat kevesen. Mert bátor, Oroszlán Szív kell hozzá.
Mert csak bátorsággal lehet teljesen őszintén megnyílni a Szeretet előtt. Az előtt is, hogy szeresd magad, vagy szeress mást és az előtt is, hogy megengedd, hogy szeressenek téged.
Ehhez át kell ütnöd az automatikus érzelmi reakcióid védekező falait. Fel kell oldanod a szívedben lévő keserűséget, rég hordozott lehúzó fájdalmakat. És ami talán meglepő, át kell programoznod a gondolkodásmódod! 

Igen, ez is kell hozzá.

Ahhoz, hogy valóban Szeress és Szeressenek, a szó legmagasabb értelmében nézve, ami szavakkal kifejezhetetlen létállapot, sok munkát kell elvégezned. Belső munkát! Az érzelmeid és gondolataid urává kell válnod, magas önfegyelmet kell kialakítanod, hogy ezek már ne szegjék szíved útját és meghalld a Szeretet valódi súgását.
Tiszta elme és tiszta szív kell a Szeretet létállapotához. És ez önmagában is erő.
És ami a legszebb az egészben, sokkal erősebb és stabilabb vagy a Szeretet által, mint bármilyen fal, korlát, védekezés által, ami eddig volt szíveden. Mert ez tesz valóban erőssé, hogy felvállalod a sebezhetőséged. Hogy nem a szíved köré építesz falakat, hanem szíved teszed önmagában erőssé, egy Oroszlán Szívvé!
Mert valójában ilyen a te szíved is. Tele van fénnyel, ami csak azt várja, hogy mikor sugározhat már ki onnan. Az a nyomás, amit érzel a mellkasodban, a kitörni vágyó Szeretet. Mert a falak, amiket felemeltél, nem csak a szörnyeket tartják távol, hanem saját szíved is bezárja. Nem úgy dobog, nem abban a ritmusban, ahogy ő szabadon dobogna.

Engedd meg magadnak, hogy Szeress.
Legyél te az Oroszlán.

Használd az Oroszlán tiszta elméjét és erős szívét, hogy szíved és elméd összhangja, egysége, együtt működtetése, magasan az ösztön erőket megfejlődve és uralva erejét megmutathassa irányod a Fény felé. És cselekedd azt, amit szívből szeretsz, önmagadat kiárasztva, életed uralkodójaként.
A valódi Szeretet állapotában megszűnik minden félelem. El tudod ezt képzelni?
Bátor tudsz lenni félve is. Ezért ez már jóval túlmutat a bátorságon. Ezért ahhoz kell csak bátorság, hogy eljuss a Szeretetig, mert ott már erre sincs szükséged, nincs létjogosultsága ott, abban a pillanatban.
Egyszerűen leírhatatlan, ezért azt javaslom, inkább tapasztald meg te magad! Mert elérhető!
Azt mondtad bármit megtennél a szeretetért.
Ha ez valóban igaz, akkor nézz szembe Önmagaddal és foglalkozz mélyebb önismerettel, mert ez visz el oda!
Mindenki meg tudja csinálni, aki beleteszi a kellő belső munkát és energiát. Aki hajlandó bátor lenni, átlépni pár félelmen, és akár kis lépésekben is, de haladni befele, le a mélyebb szintekre, miközben egyre tudatosabbá válik a külvilágra.

Azt mondtad bármit megtennél a szeretetért! Szóval tudom, hogy képes vagy rá, csak ne azt csináld, amit eddig tettél, mert ez csak arra volt elég, ami most van. Csináld máshogy a dolgokat és nézz szembe a saját Szíveddel.

Sikerülni fog. Hajrá!”

Vége

Olvasnál még hasonlókat?

Ha még nem vagy feliratkozva a hírlevelemre, tedd meg most!

Miért? Mert ezekbe az e-mailekbe nem a máshol megszokott sablon tartalmak kerülnek.
Olyan dolgokat találsz bennük, amiket sem a blogon, sem más felületeken nem publikálok.
Nálam alap, hogy a feliratkozóim elsők között értesülnek minden újdonságról.
A spam-et elvből nem küldök, mivel én sem szeretem. Helyette időnként apró ajándékokat csempészek az e-mailekbe, ezért érdemes mindig végig olvasnod őket.

Ha ez így szimpi, csatlakozz ennek a mini űrlapnak a kitöltésével:

A feliratkozom gombra kattintással hozzájárulsz a megadott adataid biztonságos kezeléséhez az adatkezelési tájékoztatóban leírtak szerint.
ALKOSD MEG ÖNMAGAD

Sikeres feliratkozás!

Gratulálok és üdv a belső körben!

Az első e-mail perceken belül meg kell hogy érkezzen a megadott e-mail címedre. Kérlek olvasd át. Szükség esetén nézd meg a promóciók/spam és hasonló mappákat is.